Mentővel vitték kórházba Kis Grófót

2019.08.27. 09:42

Arról szó sem lehet, hogy lemondjon egy koncertet, viszont a szervezete nem bírta a megterhelést, amivel a nyári szezon koncertsorozata jár. Azt mondta, nem is tudta, hogy létezik ekkora fájdalom, ezért rögtön mentőt hívtak.

Néhány nappal ezelőtti, szolnoki koncertje után mentő vitte kórházba a 26 éves Kis Grófót. „Óriási nyomást éreztem a gyomromban, addig nem is tudtam, hogy létezik ekkora fájdalom. Nem tudtuk, mi okozhatja, mentőt hívtunk, és bementünk a kórházba, ahol alaposan kivizsgáltak. Kiderült, hogy valószínűleg a stressz és a teljes kimerültség okozta a bajt. Az orvosok szerint legyengülhetett az immunrendszerem, köszönhetően az elmúlt évek hajtásának. Beleköltözött a stressz a gyomromba” – mondta a Blikknek Kis Grófo. Az orvosok véleménye szerint a szervezete nem bírta a megterhelést, ami a rengeteg fellépést jelentő nyári szezonnal jár. Előfordul, hogy egy nap három fellépést is vállal, ami nagyjából azt jelenti, hogy délutántól reggelig talpon van, és a koncertek között még el is kell jutni egyik helyszínről a másikra.

Kis Grófo a 2016-os VOLT FesztiválonForrás: MTI/Mohai Balázs

„Ez a szokásosnál idegesebb este volt, mert nagy volt aznap a vihar, és nem tudtunk úgy haladni, ahogy szerettünk volna. A szervező folyton hívott minket telefonon, merre járunk. De egyébként is az a típus vagyok, aki izgul fellépés előtt. Aggódom, hogy minden rendben van-e a technikával, hány ember jött el a koncertre, hogy fogadnak.” Kiderült, hogy a koncertek miatt hetente több ezer kilométert utazik. A szolnoki eset óta Kis Grófo elkezdett vitaminokat szedni, és megígérte feleségének és barátainak, hogy megpróbálkozik a teniszezéssel. „A családomnak is megígértem, hogy megpróbálok lassítani, mert halálra rémültek. Édesapám is, aki a hír hallatán messziről rohant be hozzám a kórházba. A feleségemről nem is beszélve, aki a picivel otthon izgult értem. [...] Az a baj, hogy nem szeretek csalódást okozni a közönségemnek, arról szó se lehet, hogy lemondjak egy bulit, és nemet is nehezen mondok. Van, aki egy évre előre foglalt le, mert a fiának az a vágya, hogy találkozzon velem a születésnapján. Egy ilyen apukának mit mondhatnék?”

Ez a kép már legutóbbi, a Cegléd melletti törteli koncertje után készült: