Jövő áprilisban kezdődhet a többrendbeli szexuális zaklatással vádolt R. Kelly tárgyalása. 

R. Kellyt kedden átvitték egy chicagói börtön elkülönített részlegéből, és így már a többi fogvatartott között várhatja a tárgyalását. Már megszámolni is nehéz, hány rendbeli és milyen fokú szexuális zaklatással vádolják a zenészt, de a Billboard most 40-et emleget.

R. Kelly még 2015-ben egy divatbemutatónForrás: AFP/2015 Getty Images/Michael Loccisano

A lényeg, hogy van közöttük gyermekpornográfia, kiskorú elcsábítása, de az igazságszolgáltatás akadályozása is. Csak a chicagói vádak alapján kaphat akár 70 évet is. Merthogy Illinois, Minnesota és New York államok között oszlanak el a vádak. 

Hotelszobájába csalhatta a kiskorú lányt a sztárénekes

Egy 18 évvel ezelőtti eset állítólagos elszenvedője jelentkezett, és már vádat is emeltek R. Kelly ellen Minnesotában. Az énekes közben őrizetben van Chicagóban. Hétfőn egy minnesotai sajtótájékoztatón jelentette be a helyi ügyész, hogy prostitúcióban való részvétellel vádolják meg a Grammy-díjas énekest, R. Kellyt.

R. Kellyt júliusban tartóztatták le, és azóta a magán részlegen töltötte a napjait. Állítólag ezt az R. Kelly védelmét szolgáló team járta ki a zenésznek, mert attól tartottak, ha összeeresztik a „hétköznapi foglyokkal”, könnyen bántódása eshet. Az R. Kellyt ért vádak között jó pár olyan van, ami kiskorú ellen elkövetett bűncselekményre utal, amit valószínűsíthetően a chicagói börtönlakók sem értékeltek volna. Ennek ellenére most R. Kelly ügyvédje azt mondta, nem a zenész akaratából történt az elhelyezés, szerinte nem is kellett volna ott lennie. Az ügyvéd azt állítja, R. Kelly még televíziót sem nézhetett, valamint a börtön boltjából sem tudott vásárolni. Ennek ellenére a keddi, költözéssel kapcsolatos iratokban ezek ellenkezője állt – írja a Billboard. Egyébként az ügyvéd azt is mondta, hogy az elszigetelt részleg körülményei hátráltatták is R. Kellyt a tárgyalásra való felkészülésben. A TMZ birtokába olyan információk jutottak, hogy R. Kelly nem aggódik a költözés miatt, mert szerinte még mindig rengetegen felnéznek rá, és eszükbe sem jutna bántani őt.