Vágólapra másolva!
A klasszikus gitár nagyjai, három Grammy-díjas legenda lesz a vendége az idei Budapesti NemzetköziGitárfesztiválnak a Zeneakadémián.
Vágólapra másolva!

Három Grammy-díjas gitárlegenda lesz a vendég az idei Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon, november 8-10. között a Zeneakadémián. A klasszikus gitárzenére fókuszáló fesztivált Eötvös József Liszt-díjas gitárművész hívta életre hat évvel ezelőtt.

Az idei fesztiválon David Russell a világszerte turnézó angol gitárművész, a londoni királyi Zeneakadémia tanára, Manuel Barrueco a kubai-amerikai származású, lírai játékáról híres gitárművész és Paul O'Dette, amerikai lantművész és karmester, szakterületének egyik legbefolyásosabb előadóművésze lépnek fel.

Minden világhírű vendégművész szólóestet ad,

ezt megelőzően pedig mesterkurzust tart a Zeneakadémia Solti György termében.

A fesztivál koncertjeire szeptember 30-áig kedvezményesen vásárolhatók jegyek, bérletek, és október 15-ei határidővel lehet jelentkezni a mesterkurzusokra. A klasszikus gitár sokáig háttérbe szorult a magyar zenei tradíciók hangszerei mellett. 2002-ben gyökeres változás indult el a hangszer magyarországi fejlődésében: Eötvös József gitárművész vezetésével elindult a Liszt Ferenc Zeneakadémia klasszikus gitár osztálya. Rövid időn belül pedig bebizonyosodott, hogy a gitár méltó partnere a többi hangszernek: az elmúlt 15 év alatt 20-nál is több helyezést értek el nemzetközi versenyeken a tanszak hallgatói.