Ruhákra kerültek Kurt Cobain munkái

Így változott a férfi szépségideál az elmúlt 100 évben Kurt Cobain
Vágólapra másolva!
Kurt Cobain skicceivel, festményeivel és jegyzeteivel díszített, limitált ruhakollekciót dobtak piacra. 
Vágólapra másolva!

Pólókból, pulóverekből és kapucnis pulóverekből áll az a ruhakollekció, amit Kurt Cobain lánya dobott piacra hétfőn, és aminek darabjaira apja skicceit, festményeit és jegyzeteit tetette. A kollekció neve Kurt Was Here (’Itt járt Kurt’), és állítólag minden darabja a Cobain lánya, a 27 éves Frances Bean Cobain kreatív irányítása alatt született.

Az uniszex méretezésű és fazonú ruhadarabok hétfőn debütáltak az amerikai Barneys luxusáruházban, a brit Selfridgesben és a KurtCobainShop.com oldalon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#KurtWasHere #KurtFeels #KurtCobain

Kurt Cobain (@kurtcobain) által megosztott bejegyzés,

A több mint 50 darabos kollekció létrehozásában közreműködő Live Nation Merchandise szerint a felsőkön látható minták mindegyike Cobain eredeti munkái közül való és semmit, de még a méretüket sem változtatták meg.

A Nirvana énekese 1994. április 5-én seattle-i házában ölte meg magát egy sörétes puskával, előtte nagy adag heroinnal lőtte be magát. A 27 éves Cobain testét április 8-án találták meg. A zenész abban az évben egyszer már megkísérelte az öngyilkosságot, akkor nagy mennyiségű altatót vett be.

Ötvenéves lenne az X generáció antihőse

Szinte hihetetlen, de Kurt Cobain, a kilencvenes évek legmeghatározóbb rockzenésze és minden idők egyik legnagyobb rocklegendája már ötvenéves lenne, az általa alapított Nirvana pedig harminc. Kurt Cobain halála miatt a zenekar csak hét évig volt aktív, ez idő alatt pedig három stúdióalbumot adtak ki, de így is a legnagyobb hatású rockzenekarok közé sorolják őket.

A kollekció bevételeinek egy része a Jed Foundation nevű szervezethez kerül, amelynek célja az öngyilkosság megelőzése a tinédzserek és fiatal felnőttek körében.