Óriási lélekerő van Törőcsik Mariban

2019.09.11. 11:49

Évitzedes barátságuk ellenére még mindig magázzák egymást. Jordán Tamás azt mondta, Törőcsik Mari szellemileg nagyon jó állapotban van, a betegség fizikálisan viseli meg. 

A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, Jordán Tamás hetente kétszer is meglátogatja régi barátját, Törőcsik Marit, aki szerinte tökéletes szellemi állapotban van, a betegség leginkább a testét viseli meg.

Törőcsik Mari a Hogy volt?! című műsor egyik, 2015-ös felvételénForrás: MTI/Zih Zsolt

A Vas megyei Velem közel van Szombathelyhez, így az igazgatónak nem esik nehezére a heti két látogatás, legutóbb a Borsnak mesélt a háromszoros Kossuth-díjas színésznő állapotáról: „hetente legalább kétszer is felkeresem Marit, akivel jókat beszélgetünk, természetesen a színházról. [...] Fizikálisan nincs túl jó állapotban, de szellemileg teljesen rendben van. Megtisztelő a szeretet, amit minden látogatásomkor kapok tőle. Annyira tisztelem, hogy magázódva beszélgetünk, pedig évtizedes a barátságunk. Óriási lélekerő van benne, de ha véletlenül picit elhagyja magát, szoktam neki mondani, hogy Mari, magát a tenyere közepén hordozza a jóisten, és ha véletlenül le akar csúszni onnan, mindig visszapöcköli a helyére.”

további tartalmak a rovatból