Meghalt Gallai Péter, a Piramis billentyűse

Gallai Péter Személy Közéleti személyiség foglalkozása zenész Fotó kulcsszó képkivágás laza arckép portré
Budapest, 2006. november 7. Gallai Péter, a Piramis együttes tagja. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Életének 66. évében meghalt Gallai Péter, a Piramis billentyűse és zeneszerzője.
Vágólapra másolva!

65 éves korában meghalt Gallai Péter, a Piramis legendás billentyűs-zeneszerzője. Halálának hírét a Piramis zenekar jelentette be Facebook-oldalán.

A bejegyzésben azt írják, Gallai Péter vasárnap éjszaka, álmában halt meg. A zenekar szombaton lép fel a Várkert Bazárban – sajnos már Gallai nélkül. A bejegyzés végén a „Szállj fel magasra!” szövegrészlettel búcsúztak társuktól, ami Gallai – a sok közül egyik – remekművéből való.

Gallai Péter 1974-ben végzett a Konzervatóriumban, de már 1971-ben megalapította első zenekarát, a Nautilust, aztán jött a nagy korszak 1974-től 1982-ig, amikor a Piramisban billentyűzött, énekelt és zenét írt. Amikor szerveződött a Piramis, Som Lajos Köves Miklóssal járta a klubokat, meghallgatták az akkor még a Nautilusban játszó Gallai Pétert is. „Sokat játszottam a Gallai Petivel egy klubban, ő az akkori Nautilusban

Lajossal párszor elmentünk meghallgatni, és mondtuk, hogy fú, hát tuti ez kell nekünk” – mondta Köves Miklós egy tévéműsorban.

Gallai Péter 2006-ban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Gallai Péter a Piramis után a Bikiniben játszott, majd később tagja volt a Favágóknak is. 2009 óta pedig ismét a – már Nyemcsók Jánossal felálló – Piramis tagja volt. A legendás zenekar egykori frontembere, Révész Sándor mondta Gallairól korábban, hogy „hihetetlenül tehetséges fickó... Nehezen lehet belőle kicsalni, de ha hagyja, akkor mindig kedvesen mosolyog hozzá, és nagyon adja.”