A Nemzeti Színház után Párizs legelegánsabb magánszínházát hódítja meg a moszkvai Vahtangov Színház

Vágólapra másolva!
A világ egyik legjobb színházának méltó várakozás előzi meg a moszkvai Vahtangov Színház párizsi vendégjátékát. Pénteken indul az előadássorozat, összesen 12-szer lehet megnézni az Anyegin-t és a Ványa bácsi-t. Mindkét előadást Rimas Tuminas rendezte.
Vágólapra másolva!

A magyar balliberális sajtó többnyire megpróbálta agyonhallgatni, hogy a Nemzeti Színház fesztiválján, a MITEM-en álló tapssal ünnepelték a Vahtangov Színházat (is). Érthető volt a vastaps, hiszen az egyik legnagyobb élő rendező, Rimas Tuminas csodálatos előadásairól volt szó (Anyegin, Ványa bácsi) és a világ egyik legjobb társulata volt a Nemzeti Színház vendége. Persze, a hallgatás sem meglepő: Vidnyánszky Attila, a Nemzeti igazgatójának színházvezetői (és rendezői) sikereiről nem túlságosan lelkesen számolnak be a balliberális médiumokban.

Jelenet a MITEM-en előadott Ványa bácsi-ból Forrás: Nemzeti Színház

Mindenesetre a Le Figaro nagy terjedelemben foglalkozik a Vahtangov Színház vendégjátékával. Részletesen elmeséli a Vahtangov történetét, bemutatja a két címszereplőt is. Péntektől látható a Marigny színházban az Anyegin, majd a Ványa bácsi - összesen 12 alkalommal.

Forrás: Nemzetiszinhaz.hu / Valeriy Miasnikov

Önmagában a helyszín is sokat mondó. A Champs-Elysées környékének (és nyugodtan mondható, egész Párizsnak) a legelőkelőbb magánszínháza, több mint ezer néző fér be, és nemrégen újították fel. A Marigny-ben játszotta Alain Delon A szív hídjai vagy a Hullámvasút főszerepét, itt volt Jean-Paul Belmondo Kean és Cyrano, itt volt Isabelle Adjani Stuart Mária.

Forrás: Origo