Az óriási sikerű Rocco és fivérei premier másnapján újabb hihetetlen sikerű bemutató a Nemzeti Színházban

Médeia, Nemzeti Színház, Médeia nyilvános próbája a Nemzeti Színházban, 2019.09.16.
Vágólapra másolva!
Egy nappal Vidnyánszky Attila monumentális előadása, a Rocco és fivérei kirobbanó sikerű premierje után újból bemutatót tartott a Nemzeti Színház. Euripidész Médeiáját a világhírű svéd rendező, Eirik Stubo rendezte. A premieren a szó szoros értelmében szűnni nem akaró taps ünnepelte Szűcs Nellit, a csodálatos címszereplőt, a nagy színészt, Trill Zsoltot, és az előadás több nagyszerű színészét, így Rátóti Zoltánt, Söptei Andreát, Szarvas Józsefet vagy éppen Csurka Lászlót. És persze az alkotókat.
Vágólapra másolva!

Létezik-e olyan mérhetetlen bosszúvágy, amikor úgy akar fájdalmat okozni egy elhagyott nő a férjének, hogy a közös gyerekeit áldozza fel? Euripidész Médeiája megtette – megölte két fiát azért, hogy megbosszulja férje hűtlenségét, árulását.

„Ezt a nőt, Médeiát mindenéből kiforgatták. Se hazája, se otthona, mert a szerelemért mindent megtett. Ez az ember – a férje – pedig elárulta. Médeia úgy gondolja, hogy minden áron vissza akarja adni azt a fájdalmat, amit Iaszón okozott neki. Akár a közös gyerekeiket is megöli." – mondta Szűcs Nelli a darab egyik próbája után. Azt is hozzátette: amíg van szerelem, féltékenység, férfi és nő a Földön, addig ez a téma mindig érvényes lesz.

Az Origo stábja a próbán forgatott. Nézze meg a videót!