Több ezer ember előtt, tizedik születésnapi koncertjük végén jelentették be a zenekar tagjai, hogy ez volt az Apey & the Pea utolsó fellépése. A jubileum ugyanis egyben korszakváltást is jelent, a metál trió LAZARVS néven folytatja tovább.

10 éve indult az Apey & the Pea zenekar, és ennyi idő alatt a magyar metálvilág egyik meghatározó zenekarává nőtték ki magukat, ráadásul a külföldi jelenlétük is egyre erőteljesebb. A tízéves születésnapjukat ünneplő, hétvégi koncertjükkel lezártak egy korszakot, és bejelentették, hogy az volt az Apey & the Pea utolsó koncertje. „Nagyon köszönjük mindenkinek az eddigi 10 évet. Minden pillanatát imádtuk. Mint azt bizonyára már a legtöbben tudjátok, nagy lendülettel íródnak az új számok, és minél többet dolgozunk rajta, minél közelebb a végcél, annál jobban érezzük, hogy új fejezetet kell nyissunk a zenekar életében. Innentől LAZARVS néven folytatjuk tovább.”

A LAZARVSForrás: Bodnár Dávid

A LAZARVS októberben magyarországi klubturnéra indul a Stubbornnal, emellett pedig a 2020 őszén megjelenő, Lazarus című lemezükön is dolgoznak. „Ezzel az anyaggal zeneileg nagyon messzire megyünk. Hideg, helyenként kifejezetten morbid lesz, tele új dolgokkal” mondta korábban Áron András „Apey”. A tervek szerint az „új zenekar” első dala és a hozzá tartozó videóklip tavasszal jön ki.