Törött dobütő, Nagy Ervin, mint DJ és Pubi - zár a Budapest Park

Íme néhányan az eddig megjelent 570 ezerből - Ön is ott van a képen?
Vágólapra másolva!
Több mint 600 ezer ember kevesebb mint 90 nap alatt. Őrület, vagy sem, de ennyi embert vonzott a Budapest Park, az ország legnagyobb, állandó szabadtéri szórakozóhelye, megállás nélküli fesztiválja. Ami most hétvégén búcsúzik az idei évtől egy háromnapos fergeteggel. Ha valakinek nem lett volna eddig is teljesen világos az, hogy beállított az ősz, hát a Budapest Park kapuzárása majd végleg észhez téríti. Nem rázza már magát félmeztelenül a nyugdíjas punk, Iggy Pop, nem visít a mikrofonba a jó öreg Felcser, a Punnany kapitánya és nem borul be a pizzázó előtti padok közé a Pubitól megfeneklett fiatal. Jó, azért ne vigyük túlzásba a gyászt, semmi sem ért véget, csak egy laza nyári szezon. Mackóüzemmódba kapcsol a Park és téli álomra hajtja fejét a kilencedik kerületi bulilavina.
Vágólapra másolva!

- kezdte a Budapest Park évzáró sajtótájékoztatóját Kólya Dániel ügyvezető. Ülök az őszi napsütésben (amikor senki sem tudja eldönteni, hogy rövidnadrágban, vagy könnyű télikabátban legyen inkább), szürcsölgetem a papírpoharas kávémat és éppen megpróbálok elvonatkoztatni a bazinagy kivetítőn futó hipnotikus animációtól, amikor Dániel lazán megigazítja karika-keretes szemüvegét és kíméletlenül belevág a számok hadarásába.

570 ezer látogató jött el eddig a Parkba idén, ám az előttünk álló három nappal együtt valószínűleg elérik a több mint 600 ezres látogatószámot, ami a tavalyinál 20 százalékkal több.

Ennyit mozgatott meg a 150 hazai előadó megbolondítva jó pár nemzetközi sztárral. Még én magam is elégedetten csettintek a nyelvemmel, akkorát biccentek, hogy majdnem hátradőlök a színes műanyag székemmel, meg a papírpoharas kávémmal együtt.

Belekapaszkodom a kezemben lévő pogácsába.

Íme néhányan az eddig megjelent 570 ezerből - Ön is ott van a képen? Forrás: Budapest Park - Marton Nagy

Mire visszanyerem az egyensúlyomat máris a

Bin There

projektre terelődik a szó. Ami egyébként egy marha jópofa dolog. Legalábbis Sipos András ötletgazda nagyon érzékletesen vezeti fel, hogy miről is van szó.

- mesélte a Kaliforniából hazatért Sipos András a számomra hajmeresztőnek tűnő emléket. Egyszer véletlenül pogóba kerültem egy majdnem 20 évvel ezelőtti Tankcsapda bulin a VOLT-on (ezt már én gondolom), úgyhogy csak úgy kábé tudom elképzelni azt, amiről beszélhetett. Viszont azt rémisztőnek találtam. Na, de a lényeg nem ez, hanem az, hogy a koncepció ott és akkor fogalmazódott meg a fejében. Eszerint tengernyi ún. koncertszemét keletkezik, ami viszont egy rajongó számára eszméletlen értéket képviselhet.

- mondja András és erre tényleg libabőrözik a karom. Szóval ezt a koncepciót idén a Budapest Parkban életre hívták, azaz eltették a legnagyobb sztárok "rockszemetét", amit egy pofás kapszulába zártak. Ezt aztán értékesítik, a bevételből pedig rákbeteg gyermekek kezelését és gyógyulását támogatják.

Sipos András mesél éppen arról, amikor hozzávágtak egy Fender Jaguart Forrás: Budapest Park - sinco.hu/Batori Gabor

A Bin There projektről ejtett néhány mondatot követően rögvest rákanyarodtunk arra, hogy mi vár ránk ezen a hétvégén. Röviden:

Kapuzárási Piknik,

ami 3 fő zenekart, plusz néhány vendéget jelent, vagyis összesen 9 csapatot.

Meg töménytelen Pubit.

Hogy mi a Pubi? Na ezt pontosan én sem tudom. Annyi bizonyos, hogy a Budapest Park "ofisöl" shot-ja, de hogy miből van az számomra rejtély, de ígérem, hogy nekiesek most hétvégén - hiába nem iszom már rövideket, mert öreg vagyok az ilyen fiatalos bolondériához.

Lesz Brains, meg 30Y, meg Margaret Island ebben a három napban, amelyeket sok szeretettel ajánlanék én magam is, de mindegyik fénye elhalványul a tény mellett, hogy pénteken

Nagy Ervin dj-zik.

Igen, Nagy Ervin. Megvan ki ő, nem? Na, ha nincs, akkor írjuk be a nevét Google-be, csapjunk a homlokunkra és tegyük fel a nagy kérdést

Bár, ha jobban belegondolunk: tízmillió dj országában meglepő az, hogy még ő is megtekeri a potmétereket? Persze, hogy nem! Mondjuk most, hogy belegondolok: Nagy Ervin is a nép közé ejti majd a drop-okat és lángok kíséretében beleordítja a mikrofonba, hogy "put your m...in hands up"?

Most összefut a nyál a számban....

A Bin There projektben született kapszula benne a relikviákkal Forrás: Budapest Park - sinco.hu/Batori Gabor

Az egész háromnapos hepajt, így az idei szezont a világmindenség legparádésabb bulija,

a Neccparty zárja, amelyen a megjelenés kötelező.

Lassan olyan lesz már minden egyes Neccparty, mint valami nemzeti ünnep, legalábbis összejön ilyenkor kicsik és nagyok legjava. Én szívből ajánlom.

Mielőtt biggyesztett ajkakkal elkullogtunk volna, hogy

még váltottunk pár sort a Budapest Park ügyvezetőjével. Kólya Dániel kérdésemre válaszolva elmondta, hogy nehéz meghatározni mi volt a legnagyobb újítás az idei évben. Kiemelte a nagy tánctér melletti teljesen új, Dzsungel névre hallgató területet, illetve azt, hogy az este 10 óra utáni bulisáv minden korábbi évnél erősebb lett. Illetve megemlítette azt is, hogy már négy skybox van a parkban. Arra a kérdésemre, hogy

vajon nem lesz-e a Budapest Park is egy hatalmas VIP, amelyen belül a VIP-nek is lesz egy VIP-je (azon belül egy rendkívül titkos VIP-pel),

Dániel csak nevetve annyit felelt: szuperül beváltak ezek a VIP-ek, ugyanakkor nem szeretnék ezt a vonalat túlzásba vinni. Ahogyan fogalmazott:

- mondja Dániel, kiegészítve azzal, hogy azt viszont tudomásul kell vennünk, hogy igenis vannak olyanok, akiknek igénye van arra, hogy picivel többet fizessen egy "eggyel extrább helyszínért. Mindenesetre nem akarjuk ezt túlzásba vinni."

Kólya Dániel, a Budapest Park ügyvezetője (jobbra - balra Beck Zoli, a 30Y frontembere ül) Forrás: Budapest Park - sinco.hu/Batori Gabor

Az említett látványos skyboxokon kívül is volt azonban néhány kevésbé feltűnő, működésbeli újítás, amit mi átlagemberek kevésbé vehettünk észre. "Gördülékenyebbé tettük a beengedést, a netes vásárlást és a működésünkön is rengeteget fejlesztettünk" - mondja Dániel. Számomra például most derült ki az, hogy a Budapest Parknak van egy ún. Innovációs osztálya, ahol azon fáradoznak hogyan lehetne mindent flottabbá tenni (nem akartam a gördülékeny szót használni megint). "Fontosnak tartjuk, hogy a customer journey elejétől a végéig egyre teljesebb legyen évről-évre. Egészen attól, hogy kapcsolatba lépnek velünk, addig, hogy hazamennek a Parkból. Nagyon sok állomáson kerülnek interakcióba velünk. Személyesen a pultjainknál, a beengedésnél, online, ha elhagytak valamit, vagy ha valami egyéb panaszuk van. Folyamatosan olyan rendszereket vezetünk be, amelyek segítik és gyorsítják ezeket az ügyeket" - magyarázza az ügyvezető.

Kíváncsi voltam arra is, hogy van-e esetleg külföldi ihlet, ahonnan merítenek, ám Dániel erre csupán annyit mondott, hogy

"ne vedd nagyképűségnek, de egyszerűen nincs.

Folyamatosan kutatjuk a piacokat, nézzük a külföldi helyszíneket, de nem találtunk még olyat, ami ugyanilyen model szerint működne. Ezt pedig megerősítik néha azok a külföldi ügynökök is, akik egy-egy előadóval ide érkeznek hozzánk" - mondja, hozzátéve azt is, hogy van azért bizonyos múltja ennek az egésznek. "Talán sokan emlékeznek még a Zöld Pardonra. Fogalmazzunk úgy, hogy volt miből építkeznünk és fejlődnünk. Jókor volt ez az egész csapat jó helyen. Ebből született a Park és ez viszi tovább a jövőben is" - mondja büszkén.

Elköszönünk egymástól és

az én fejemben már Nagy Ervin DJ-szettje, illetve a Neccparty jár. Meg a Pubi.

Hát ilyen ez.