2020 nyarán első önálló magyarországi koncertjét adja Budapesten, az Arénában a System Of A Down.

Budapestre érkezik az 1994-ben alakult, és mindössze 5 stúdióalbummal rendelkező System Of A Down. Ez lesz az amerikai-örmény együttes első önálló magyarországi koncertje. 2020. június 17-én lépnek fel a Papp László Budapest Sportarénában. A koncertre jegyek, valamint limitált számban VIP-csomagok október 4-én, 10 órától kaphatók.

A System Of A DownForrás: Live Nation

A zenekar óriási kereskedelmi sikereket ért el öt stúdióalbumával, amelyek közül három is rögtön az első helyen kezdett az amerikai Billboard albumlistán. A System Of A Downt 4 Grammy-díjra jelölték, a B.Y.O.B. daluk pedig 2006-ban el is nyerte a díjat a legjobb hard rock felvételként. A banda ez idáig több mint 40 millió lemezt adott el világszerte.  Zenéjét sokféleképpen nevezik, de a zenekar nem törődik a címkékkel. Az énekes Tankian korábban azt mondta, „számomra a System of A Down nem egy progresszív együttes. De nyilvánvalóan nem is egy tipikus pop projekt. Nagyon figyelünk a zenénkre, hogy biztosak lehessünk benne, ez nem olyasvalami, amit korábban már hallottak.” 

Az előzenekar a brazil Ego Kill Talent lesz, akik nemrég fejezték be második albumuk felvételeit, és lesz szerencséjük áprilisban a brazil stadionokban turnézni a Metallica és a Greta Van Fleet társaságában.

Ezután májusban debütálnak az Egyesült Államokban, majd júniusban Európában lépnek fel.