Korda Györgyöt nagyon megrázta a cseh popsztár, Karel Gott halála. Ugyanakkor nagyon hálás, hogy Magyarországon ő vihette sikerre pályatársa slágereit.

Kedden meghalt Karel Gott, és a Kelet Sinatrájaként is ismert énekes halála a magyar táncdalénekest, Korda Györgyöt is megrázta, ugyanis szinte rajongással tekintett Gottra. Korda György a Ripostnak azt mondta, sokáig reménykedett, hogy Karel Gott felépül, de egy ideje sejtette, hogy komoly a baj, hiszen Gott szinte teljesen elzárkózott a külvilág elől.

Korda GyörgyForrás: MTI/Kovács Tamás

„Annyira szíven ütött ez a hír, mintha valamelyik közeli ismerősömet, kollégámat vesztettem volna el. Karel Gott nagyon nagy művész volt, a szó legszorosabb értelmében, és ilyet ritkán lehet mondani ebben a műfajban” – mondta Korda György. Azt is elmondta, hálás, hogy Magyarországon ő vihette sikerre a Lady Carneval című számát, és együtt állhatott színpadra a művésszel.

Karel Gott karrierje képekben

Kedd este szerettei körében meghalt Karel Gott. A 80 éves cseh popsztár szeptember elején jelentette be, hogy akut leukémiával diagnosztizálták. Pályafutása során majdnem 40 millió hanghordozót adott el, 1600 dalát rögzítették, de szerepelt filmekben is. Hazájában elképesztő népszerűségnek örvendett: szinte minden kitüntetést megkapott, készült róla tévésorozat, nevével parfümöt forgalmaznak.

Korda György a lapnak azt is elmondta: „az egész pályafutásomat végigkísérte az ő szereplése, meghatározó alakja volt az én karrieremnek. Hatalmas megtiszteltetés, hogy azt a slágert, amit ő vitt sikerre, én énekelhettem el a magyar közönségnek. Nagyon bánatos vagyok, de ezentúl, minden alkalommal, ha a Lady Carneval című dalt énekelem, mindig az ég felé fogok fordulni.”