10 millió forinttal segíti a szegények karácsonyát Mága Zoltán

Vágólapra másolva!
Minden eddiginél nagyobb összeggel, 10 millió forint értékű adománnyal segíti a hátrányos helyzetű emberek és gyerekek karácsonyát Mága Zoltán. Magánadományával azt szeretné elérni, hogy legalább 2 ezer gyereek számára örömmel teli lehessen a karácsony.
Vágólapra másolva!

Mága Zoltán idén is útnak indította 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát, amely Debrecenben, a református Nagytemplomban folytatódott szerda este. A koncerttel

a Református Szeretetszolgálat szeretetdoboz-akcióját támogatták.

Az egyházi segélyszervezet már hosszú évek óta folytatja jótékonysági akcióját, és minden karácsony előtt egy hónappal elsősorban tartós élelmiszert, tisztálkodási- és tisztítószereket tartalmazó szeretetdobozokat gyűjtenek, majd juttatnak el a rászorulóknak. Mottójuk: egy doboznyi szeretet reményt jelenthet a túléléshez és örömöt a nélkülözések közepette.

Mága Zoltán koncertje a Debreceni Nagytemplomban Forrás: Origo

Oláh István református lelkész, a szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke, a zsúfolásig megtelt Nagytemplom vezetője nagy örömnek és rendkívül megtisztelőnek nevezte, hogy helyet adhatnak a 100 templomi koncertsorozatnak. Elmondta, hogy egy ilyen koncert elvarázsolhatja a kálvinista Rómának is nevezett Debrecen közönségét, miközben a szeretet jegyében olyan összefogásra buzdítják az embereket, ami

tízezrek számára hozhat örömöt és békességet.

Papp László, Debrecen polgármestere is megköszönte Mága Zoltánnak az elmúlt években a városnak és a megyének nyújtott önzetlen támogatását, valamint azt is, hogy a kulturális életért és értékért, amely városukba is eljutott: „a város szívében lévő templomból árad a szeretet, ezt bizonyítja az is, hogy zsúfolásig megtelt Isten háza és a jelenlévő mintegy kétezer ember tanúbizonyságot tesz arról, hogy ajándékot adnak saját szeretetükből, önzetlenségükből” – mondta Papp László. A szerda esti koncertjén Mága Zoltán minden eddiginél nagyobb felajánlást tett:

magánadományként 10 millió forint értékben nyújt segítséget szegénységben élő gyerekeknek hazánkban és határainkon túl egyaránt,

hogy karácsony közeledtével megkönnyítse a családok terheit. A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész elmondta, hogy a nagyösszegű felajánlását most is, mint a korábbi jótékonysági koncertjein, a magánvagyonából, külföldi koncertturnéja bevételéből, nem pedig a sajtóban rosszindulatú megjegyzésekkel kommentált állami támogatásából finanszírozza. „Számomra a jótékonyság egy belső késztetés, hogy önzetlenül segítsek másokon. A jótékonyság számomra azt jelenti, hogy magamból, az örömömből adok másoknak, és hiszem, hogy a segítséggel jobbá és szebbé tehetem mások életét” – mondta Mága Zoltán, aki lassan 20 éve segít hátrányos helyzetű embereken, tanulni vágyó gyerekeken, betegeken és közösségeken – mindezt önzetlenségből.

Boncsér Gergely, Zsédenyi Adrienn, Szakcsi Lakatos Béla, Mága Zoltán, Vastag Csaba, Berkes Gabriella és Szenthelyi Krisztián Forrás: Origo

Mága Zoltán már ötödik alkalommal adott koncertet az ország legnagyobb református templomában. Ebből a Nagytemplomból indította útjára 2016 augusztusában a Hangok és Harangok jótékonysági koncertsorozatát is. A Hangok és Harangok fesztivál keretében rendezett jótékonysági koncertsorozatának bevételéből akkor több mint 5 ezer, Magyarországon, a kárpátaljai Beregszászon, a Vajdaságban, a délvidéki Bácsfeketehegy környékén élő rászoruló gyerekeknek ajánlott fel cipőket, iskolatáskákat és tanszereket. A Prima Primissima-díjas hegedűművész mindemellett hátrányos helyzetű gyerekekkel foglakozó és szociális étkeztetésekkel is segítő alapítványoknak 2 millió forint adományt juttatott el. Mága Zoltán már hosszú évek óta rendszeresen segíti a református szeretetszolgálat munkáját, számos karitatív cselekedetükben működött közre, vagy nyújtott segítséget. Természeti katasztrófák idején, vagy az egyház, templomok fenntartásában, felújításában is segédkezett. Beregszászon, Nagyváradon, Debrecenben is többször adott jótékonysági koncertet a kárpátaljai, valamint az erdélyi szegény sorsú gyermekek iskoláztatását és szociális ellátását, valamint árvaházakban és kórházakban lévő gyermekek megsegítéséért.

A most zajló karitatív sorozatának eddigi hangversenyein közel 60 ezer ember vett részt, és

már több száz millió forint értékben nyújtott segítséget.

Mága Zoltán eddig hátrányos helyzetben élő iskolások ezreinek, oktatási intézményeknek nyújtott támogatást, több vidéki kórház számára életmentő orvosi műszerek beszerzését segítette, de templomok felújításához, betegek gyógykezeléséhez is hozzájárult, és magánadományaként - a karitatív koncertek megrendezése és adománygyűjtés mellett – több mint 30 millió forinttal segítette roma és nem roma gyerekek oktatását, kisgyerekek orvosi kezelési költségeit.

A debreceni hangversenyen a Budapesti Primarius Szimfonikus Kamara Zenekar kíséretében közreműködött Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, Boncsér Gergely opera- és operetténekes, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Zsédenyi Adrienn Fonogram-díjas énekes, Vastag Csaba előadóművész-énekes, Berkes Gabriella színész-énekes, valamint Szenthelyi Krisztián operaénekes, Szenthelyi Miklós Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész fia. A koncert végén a 2 ezer fős közönség közösen énekelte el Mága Zoltán hegedűkíséretében az A csitári hegyek alatt című népdalt.