A múlt héten volt közlekedési balesete az Ismerős Arcok énekesének, és úgy tűnt, minden jól alakul, hétfőn mégis életmentő műtétre volt szüksége Nyerges Attilának.

Nyerges Attilának életmentő műtétre volt szüksége hétfőn a múlt heti közlekedési balesete miatt. A kezdeti javulás ellenére hétfőre veszélyesre fordult az állapota, az orvosok pedig a beavatkozás mellett döntöttek. A zenekar a hivatalos Facebook-oldalukon közölte a hírt. 

„A műtét jól sikerült, az orvosok tájékoztatása alapján kb. 1 hónap gyógyulási idő és pihenő vár rá. A zenekar ebben a kritikus helyzetben is fontosnak tartja a vállalt kötelezettségeit, és Attilával egyetértésben – a Nyerges 50 születésnapi koncertet kivéve – az októberi időpontokra meghirdetett felkéréseknek igyekszik eleget tenni” – írták. Az már biztos, hogy  aBarba Negra Music Clubba tervezett, október 19-ei, születésnapi koncertet December 15-én tartják. Az októberi koncertre már megváltott jegyek érvényesek a decemberi bulira, de október utolsó napjáig vissza is lehet váltani őket. 

Az Ismerős Arcok leghíresebb dala kapott új köntöst

„Kicsit lemaradva a millió feldolgozó után, mi is szeretnénk feldolgozni a saját dalunkat" - mondta Nyerges Attila, az Ismerős Arcok zenekarvezetője arról, hogy az együttes szimfonikus támogatással gondolta újra leghíresebb dalát. Az Ismerős Arcok Nélküled című száma a 2007-es megjelenése óta szép lassan az egész Kárpát-medencei magyarság összetartozásának a dala lett.

„Bízunk Attila mielőbbi felgyógyulásában és visszatérésében, mivel kizárólag vele teljes az Ismerős Arcok közössége és sok fellépés vár ránk az év hátralévő időszakában” – írták még a közleményben. 

Szembesültünk a hazugságokkal

Mindaz, amit Trianonról és annak következményeiről elhallgattak, csőstül szakadt ránk - mondta az Origo.hu-nak adott interjújában Nyerges Attila, az Ismerős Arcok együttes zenekarvezetője arra a felvetésre, hogy számaik miért foglalkoznak kiemelten a XX. század magyar traumáival.