Keresik Paul McCartney 50 éve eltűnt gitárját

2019.10.17. 10:33

Világszerte keresi Paul McCartney 50 éve eltűnt gitárját a Karl Höfner német gitárgyártó cég.

Világszerte keresik Paul McCartney 60 éves gitárját. Elsősorban a gitárt gyártó cég, a Höfner szeretné megszerezni. McCartney 1961-ben vásárolta Hamburgban a Höfner 200/1-es típusú basszusgitárját, és két éven át fő hangszereként használta, például az első Beatles-albumok felvételeinél is. 1969 környékén tűnt el a gitár, azóta a poptörténet leginkább keresett hangszerévé vált. 

Paul McCartney a The Beatles egyik tévés fellépésének felvételén 1964-benForrás: ANP/AFP/Kippa

„Nagy valószínűséggel ellopták a gitárt. Éppen ötven éve tűnt el, itt az ideje, hogy megtaláljuk. Ehhez az internet erejét akarjuk használni” – mondta Nick Wass, a Karl Höfner gitárcég munkatársa. A hangszeriparban hallani arról szóló pletykákat, hogy a gitár forgalomba került, a szakértő szerint azonban ezek csak híresztelések. Paul McCartney londoni menedzsmentjének közlése szerint a zenészt is informálták a hangszer utáni kutatásról.

Világhírű hangszergyártól kapnak életműdíjat a Szörényi testvérek

A világhírű hangszerkészítő cég, a Höfner életműdíjjal tünteti ki Szörényi Leventét és Szörényi Szabolcsot. Nem kérdés, hogy Szörényi Levente és Szörényi Szabolcs ott vannak a magyar beat-éra legemblematikusabb alakjai között. Már csak azért is, mert az Illés együttes munkássága honosította meg az akkor nyugati lázadó beat-zenét Magyarországon.

„Hát nem lenne fantasztikus, ha ennyi idő után feltűnne, és újra egyesülhetne azzal az emberrel, aki egy életnyi csodálatos zenét ajándékozott nekünk?” - fogalmazott Nick Wass.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK