Leslie Mandoki is fellép a Fertőrákosi Barlangszínházban

2019.10.22. 15:30

Többek között David Sanborn hatszoros Grammy-díjas szaxofonművész, Leslie Mandoki, az ExperiDance, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Budapest Bár és a Recirquel társulat is fellépnek jövőre a Fertőrákosi Barlangszínházban. 

Kedden tartották a Fertőrákosi Barlangszínház 2020-as szezonját ismertető sajtótájékoztatót Sopronban. Pataki András, a barlangszínházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. igazgatója elmondta, hogy jövőre lesz 50 éve, hogy az első színházi előadást megtartották a helyszínen, és az évfordulóra többek között egy kamaraterem kialakításával szeretnének emlékezni. A kamaratermet Dohnányi Ernő zeneszerzőről szeretnék elnevezni, aki annak idején felismerte, hogy a barlang kiváló koncerthelyszín is lehetne. A termet a tervek szerint egy 120 millió forintos, európai uniós támogatásból alakítják ki, és benne a Sopronhoz kötődő zeneszerzőkről – Liszt Ferencről, Joseph Haydnról, Goldmark Károlyról, Soproni Józsefről, Takács Jenőről és Szokolay Sándorról – is megemlékeznek majd. A száz embert befogadó kamarateremben egy olyan zenegép is helyet kap majd, amin a zeneszerzők műveit lehet meghallgatni.

A szezonnyitó előadást május 30-án tartják, amin a Soproni Petőfi Színház művészei soproni zenekarokkal adnak koncertet. Másnap elindul az Ötórai hangoló című komolyzenei koncertsorozat a Soproni Szimfonikus Zenekarral, amelyből összesen nyolcat rendeznek 2020-ban a Dohnányi Ernő-teremben. A Győri Filharmonikus zenekar három alkalommal fog fellépni a Kékfrankos bérletben, június 13-án a Carmina Buraná-t adják elő, augusztus 1-jén filmslágerek szerepelnek a műsorban, szeptember 5-én pedig Bogányi Gergely zongoraművésszel lépnek fel.

A debreceni Csokonai Színház a CoOperával közösen június 12-én játssza Puccini Tosca című operáját, június 26-án és 27-én pedig a Soproni Petőfi Színház a Valahol Európában című musicalt. Július 10-én a Soproni Ünnepi Hetek keretében harmadik alkalommal megrendezendő Sopron Drum fesztiválon David Sanborn hatszoros Grammy-díjas szaxofonművész lép fel, másnap pedig a négyszeres Grammy-díjas Stanley Clarke basszusgitáros és zenekara, valamint David Friedman marimbaművész.

Július 17-én és 18-án az ExperiDace a Tesla című musicalt mutatja be Radó Denise rendezésében, július 31-én pedig a Recirquel társulat a My Land című darabját. Augusztus 7-én, 8-án, 14-én és 15-én a Soproni Petőfi Színház művészei nagyszabású családi show-műsort mutatnak be, amiben a soproni művészek mellett Stéphanie Schlesser, Joel Wood, Vastag Tamás és Füredi Nikolett is fellépnek.  Augusztus 22-én Feke Pál és zenésztársai Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperáját adják elő koncertszerűen.

Megjelent Leslie Mandoki legújabb albuma

Megjelent Leslie Mandoki legújabb albuma. A Living In The Gap/Hungarian Pictures címet viselő duplalemez megjelenését követően a zenész, producer október 31-én indul turnéra zenekara, a világhírű zenészekből álló Mandoki Soulmates kíséretében Németországban, majd Amerikában. A dupla album első lemezének 12 dala nagy témákat dolgoz fel.

Leslie Mandoki augusztus 29-én ad koncertet Magyar képek címmel, amely az idén kiadott dupla albumának is a címe. A szezont a Budapest Bár koncertje zárja szeptember 12-én. Pataki András elmondta azt is, hogy az idei barlangszínházi szezonban mintegy 30 ezer ember váltott jegyet, jövőre 35 ezret várnak.

további tartalmak a rovatból