A magyar nézői szavazatok alapján a 2019-as MTV Europe Music Awards hazai győztese Király Viktor, így november 3-án este ő képviseli Magyarországot Sevillában.

Király Viktor képviseli Magyarországot az idei MTV Europe Music Awards gálán, ami november 3-án lesz Sevillában. A nagyszabású gálát – ahogy már több éve rendszeresen, most is – élőben lehet közvetíti a magyar MTV. A rajongók öt jelölt közül választhatták ki idei kedvencüket, Király Viktor mellett a Hősökre, Jumodaddyre, Kállay-Saunders Andrásra és a Mörkre is szavazhattak. Az előző két évben Rúzsa Magdi és a Follow the Flow utazott a díjkiosztóra legjobb magyarként. 

A V'Moto-Rock slágerét dolgozták fel Király Viktorék

DR BRS Király Viktorral közösen dolgozta át a V'Moto-Rock Tűzvarázsló című dalát, akik áldásukat is adták a feldolgozásra. DR BRS a '90-es évek Hol van az a lány című Fekete vonat-slágerét dolgozta át egy fél éve, most pedig a V'Moto-Rock híres dalához, a Tűzvarázsló-hoz nyúlt, és az átdolgozásához Király Viktor segítségét kérte.

A november 3-ai, sorban a 23. gála fellépői között lesz többek között Halsey, Rosalía, Becky G, Akon, Ava Max, valamint a legjobb új és a legjobb feltörekvő kategória jelöltje, Mabel is. Becky G nemcsak jelöltként és előadóként lép színpadra, hanem ő lesz a 2019-es EMA házigazdája is. 

Az MTV EMA-t több mint 180 ország rajongói követik. A nemzetközi versenyben tizenhat kategóriában, illetve a regionális megmérettetésben november 2-án éjfélig lehet szavazni a jelöltekre a hivatalos oldalon.