Santana újra Budapesten koncertezik

2019.10.28. 10:23

A gitáros ikon jövő márciusban koncertezik az Arénában. A világ körüli turnéval ünnepli Supernatural című albumának 20., Abraxas című lemezének pedig az 50. évfordulóját

Jövőre indul a világhírű gitáros, Carlos Santana Miraculous 2020 elnevezésű turnéja, amivel többek között két híres lemezének kiadási évfordulóit ünnepli. A turné egyik állomása Budapest lesz, ahol 2020. március 19-én koncertezik. 

Carlos Santana 2018-ban MilanóbanForrás: Live Nation / Roberto Finizio

A tízszeres Grammy-díjas, háromszoros latin Grammy-díjas zenész hétfőn jelentette be a Miraculous 2020 elnevezésű, világkörüli turnéját, amely Európában indul tavasszal. Zenekarával ellátogat többek között Olaszországba, Németországba, az Egyesült Királyságba, Skandináviába és még tucatnyi helyre, hogy eljátssza 50 éves karrierje leghíresebb dalait. A turné a világhírű gitáros karrierjének két nagyon fontos mérföldkövére épít: a többszörös Grammy-díjazott Supernatural album 20., valamint mesterműve, az Abraxas 50. évfordulója kapcsán mutatja be, hogy miért is tudott Santana a 60-as évek óta minden évtizedben legalább egy top10-es sikert felmutatni. A budapesti koncerten a régi nagy slágerek mellett az együttes, – amelynek Santana felesége, Cindy Blackman Santana is a tagja dobosként – Rick Rubin bábáskodása mellett idén megjelent, Africa Speaks című albumáról is játszik majd dalokat. Az új anyagot az NPR „évtizedek óta a legjobb Santana-lemeznek” nevezte, a The New York Times pedig „Santana 50 éves karrierjének legjobb albumaival egyenértékű”-ként hivatkozott rá.

Santana korábban azt mondta: „Amikor elmész egy Santana-koncertre, megtörténik a csoda. Csoda, amely a sötétséget örömmé alakítja. Úgy érzem magam, mintha 20 éves lennék, amikor a színpadon játszom ezzel a bandával, minden dalt megtöltünk energiával. Amikor felmegyünk a színpadra, tudjuk, hogy meg fogjuk érinteni a lelked, megtáncoltatunk, énekelni, üvölteni és nevetni fogsz, elhagyva a mindennapi terheket. Ez a mi küldetésünk, hogy felemeljünk, átalakítsunk, megvilágosítsuk az elméd, hogy magad is elfogadd a saját fényed, és engedd, hogy a csodák és áldások átjárják a szívedet.”

Carlos Santana és David Brown az első, 1969-es Woodstock FesztiválonForrás: Getty Images/Tucker Ranson

Több mint öt évtizeden keresztül – a legkorábbi napjaitól kezdve, amikor úttörő szerepet játszott az afro-latin-blues-rock fúzió kialakításában San Franciscóban – Santana látványos hajtóereje volt a zenei műfajokon, valamint a generációs, kulturális és földrajzi határokon átnyúló művészeteknek.

Jelenleg a Las Vegas-i Mandalay Bay Resort and Casino-beli House of Blues-ban lép fel, 2019. októberi és novemberi, valamint 2020. januári, februári és májusi időpontokban.

A Miraculous 2020 turné budapesti koncertjére jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai számára lesznek elérhetők október 30-án, 10 órától. Elővásárlási lehetősége a regisztrált Live Nation-tagoknak is lesz október 31-én, déli 12 órától. A teljes körű jegyértékesítés pedig november 4-én, 10 órakor indul.

további tartalmak a rovatból