Vonaton felejtette a 310 éves antik hegedűjét a híres zenész

2019.10.28. 19:15

Stephen Morris hegedűművész egy londoni vonaton felejtette a 310 éves antik hegedűjét. A férfi több ismert film zenéjében is közreműködött.

A hegedűművész biciklijével és 250 ezer fontot (95 millió forint) érő hegedűjével utazott London és Penge körzet között, de amikor leszállt, a vonaton hagyta a hangszert. 

Ez egyike azon ritka hegedűknek, melyeket David Tecchler hangszerkészítő 1709-ben készített. 

Stephen Morrisnak a hétvégén a Királyi Filharmonikus Zenekar vezető hegedűseként kellett volna játszania Andrea Boccelli két koncertjén. A fellépéseihez végül kölcsönkért egy hegedűt feleségétől, Sarah Sextontól, aki maga is hegedűművész. 

Morris közreműködött többek között A gyűrűk ura és a James Bond-filmek filmzenéjében, és együtt játszott David Bowie-val és Stevie Wonderrel. 

Az esetet jelentette a brit közlekedésügyi rendészet talált tárgyak osztályán, és arra kérte a hegedű megtalálóját, juttassa vissza neki a „történelemnek ezen darabját", amelyet 2003-ban vásárolt. 

Lesújtó érzés elveszíteni, ráadásul az értékétől eltekintve ez jelenti az én megélhetésemet. Valójában én csak a hangszer megőrzője vagyok, egyike azoknak, akik játszottak rajta. Azt reméltem, hogy egyszer majd továbbadhatom egy másik hegedűsnek 

- mondta.

David Tecchler a híres 17. századi római hegedűkészítő iskola tagja volt, az intézmény vezető hegedű- és csellókészítő mestereként tartották számon.

A Morris által birtokolt hangszert nemrég újították fel, egy fehér tokban hagyta el tulajdonosa a vonaton. A hegedűt a Tecchler név is díszíti.