Vonaton felejtette a 310 éves antik hegedűjét a híres zenész

Vágólapra másolva!
Stephen Morris hegedűművész egy londoni vonaton felejtette a 310 éves antik hegedűjét. A férfi több ismert film zenéjében is közreműködött.
Vágólapra másolva!

A hegedűművész biciklijével és 250 ezer fontot (95 millió forint) érő hegedűjével utazott London és Penge körzet között, de amikor leszállt, a vonaton hagyta a hangszert.

Ez egyike azon ritka hegedűknek, melyeket David Tecchler hangszerkészítő 1709-ben készített.

Stephen Morrisnak a hétvégén a Királyi Filharmonikus Zenekar vezető hegedűseként kellett volna játszania Andrea Boccelli két koncertjén. A fellépéseihez végül kölcsönkért egy hegedűt feleségétől, Sarah Sextontól, aki maga is hegedűművész.

Morris közreműködött többek között A gyűrűk ura és a James Bond-filmek filmzenéjében, és együtt játszott David Bowie-val és Stevie Wonderrel.

Az esetet jelentette a brit közlekedésügyi rendészet talált tárgyak osztályán, és arra kérte a hegedű megtalálóját, juttassa vissza neki a „történelemnek ezen darabját", amelyet 2003-ban vásárolt.

- mondta.

David Tecchler a híres 17. századi római hegedűkészítő iskola tagja volt, az intézmény vezető hegedű- és csellókészítő mestereként tartották számon.

A Morris által birtokolt hangszert nemrég újították fel, egy fehér tokban hagyta el tulajdonosa a vonaton. A hegedűt a Tecchler név is díszíti.