Halloween és Libadalom Siófokon

Vágólapra másolva!
Novemberben is különleges élményekkel vár mindenkit az őszi Siófok. Lesz halloweeni hajózás, Tökös Futás, Balaton maraton, Rajzfilmünnep és a tavalyi sikerre tekintettel idén is megrendezik a Márton-naphoz kapcsolódó Libadalmat november 15-17. között. A hónap végén pedig Siófok napját is megünneplik.
Vágólapra másolva!

November első hétvégéje a Halloween jegyében telik Siófokon. November 2-án, szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. beöltözős gyerek- és bulihajót is indít a siófoki Hajóállomásról. A város emblematikus helyszínének számító Víztoronyban is lesznek halloweeni programok. Szombaton arcfestés és csillámtetoválás várja a gyerekeket, és egész hétvégén meg lehet kóstolni a halloweeni finomságokat.

Az aktív élmények sem hiányozhatnak a siófoki novemberből.

Vasárnap tartják meg a Balatuning Egyesület szervezésében a már hagyománynak tekinthető Tökös Futást, amely az egyesület IV. születésnapja is egyben. A kifejezetten családbarát, 1500 méteres távot a kevésbé edzettek is könnyedén teljesíteni tudják, ráadásul görkorizni és rollerezni is lehet. A lényeg a jó hangulat, a jelmezviselés pedig itt is kifejezetten ajánlott! A célban tökös finomságokat és a Balatuning Egyesület születésnapi tortáját lehet megkóstolni. A futás napján ráadásul egy borkereső játékba is be lehet kapcsolódni: akik a Siófokon elrejtett borítékokat megtalálják, egy üveg finom borhoz juthatnak a Tourinform irodában.

Novemberben rendezik meg az év egyik legfontosabb balatoni sporteseményét,

a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont is, melynek mezőnye Siófokról indul és oda érkezik vissza. A november 16-án és 17-én megtartott versenyre, amely az idei futószezon zárásának is tekinthető, a maratontól a hatodmaratonig többféle távon lehet nevezni.

A város legnagyobb novemberi rendezvénye a Márton-naphoz kötődő Libadalom lesz, ahol három napon keresztül libás finomságok és ingyenes koncertek várják az érdeklődőket. November 15-17. között fellép többek között Odett és Charlie is, a gyerekeknek pedig külön koncertekkel és programokkal készülnek a szervezők.

Szintén november 15-17. között az Országos Razjfilmünnephez is kapcsolódik Siófok.

Az Animáció Világnapja alkalmából már hetedjére rendezik meg a programsorozatot,

amellyel idén a Mézga család bemutatásának 50. évfordulóját ünneplik, illetve a 85 éve született legendás magyar rajzfilmesre, Nepp Józsefre emlékeznek. Többek között Mézga család maraton és tematikus kézműves foglalkozások is lesznek az ingyenes Rajzfilmünnepen a Kálmán Imre Kulturális Központban.

Idén is megrendezik november végén Siófok napját. A november 29-i városnapon helyi civil szervezetek és egyesületek részvételével vásárt tartanak a Fő téren, az ebből befolyó bevételek 50 százalékát jótékony célra ajánlják fel. Már karácsonyra készülve nyílik meg a Kálmán Imre Kulturális Központban az idei Mézeskalácsváros kiállítás, ahol a mézeskalácsokból megformázott Siófokot lehet megcsodálni. Szintén a kulturális központban tartják meg este 18 órától a városnapi ünnepséget, ahol átadják a díszpolgári okleveleket, a Siófokért érmeket és a polgármesteri elismerő okleveleket.

November 29-én nyílik meg a Siófoki Jégkikötő is a Hajóállomáson.

A Jégkikötő tavalyi népszerűségén felbuzdulva idén még nagyobb és látványosabb lesz a siófoki jégpálya, amely egészen 2020. február elejéig várja a korcsolyázni vágyókat.

Novemberben is Siófokon kezdődik a Balaton!