A néhai Lou Reed amerikai rockzenész, zeneszerző tizenkét kiadatlan dalára bukkantak egy 1975-ben felvett kazettán a pittsburghi Andy Warhol Múzeum archívumában.

Több mint 40 éve készült az a kazetta, amit csak most találtak meg az Andy Warhol Múzeum archívumában. A hordozón 12, korábban kiadatlan Lou Reed-szerzemények is vannak. A dalok témája Warhol The Philosophy of Andy Warhol(From A to B and Back) című könyvén alapul. A kazettára Judith Peraino, a Cornell Egyetem zenetudományi tanszékének a professzora bukkant, aki az archívumban kutatott. Azt mondta az anyagról: „úgy hangzanak, mintha a zenész lakásában rögzítette volna a dalokat egy egyszerű mikrofonnal, csak énekhang és akusztikus gitár hallatszik”.

Lou Reed 2000-benForrás: Origo

A kazetta B-es oldalát The Philosophy Songs (From A to B and Back) felirattal látta el Reed, a másik oldalon 1975-ös koncertjeinek felvételein elhangzott dalok szerepelnek. „Reed hangja a Philosophy Songs éneklésekor teljesen más, mint az első oldalon hallható élő koncertfelvételeken” – nyilatkozta Peraino, aki azt is elkárulta:

nagyon ritka az ilyen felfedezés, ez karrierem csúcsa.

A kazetta mintegy 3500 másik hangfelvétellel együtt került a múzeumba, amelyek részét képezték Andy Warhol zenei gyűjteményének. Peraino elmondta, hogy a kazettát ajándéknak szánta Warholnak a világ 100 legjobb gitárosa között számon tartott Reed. Azért ritka az ilyen felvétel, mert az ajándékot Lou Reed szándékosan úgy állította össze, hogy az egyik oldalán az általa szerzett dalok, a másikon a koncertfelvétel hallható. Peraino rábukkant a Philosophy Songs egy másik részleges felvételére is az előadóművészetek New York-i közkönyvtárában. A professzor a Journal of Musicology című folyóiratban és honlapján ismertette kutatásait, mellékelve egy harminc másodperces klipet a dalokból, Lou Reed hagyatéka gondozóinak engedélyével.