Több mint 40 éves, ismeretlen Lou Reed-dalokat találtak

Fara00296 Fotografia Novecento Musicista Ritratto 20 20e 20eme XX XXe XXeme siecle Musique SINGER 20 20th XX XXth century Photographie Farabola 20 20o XX XXo secolo Chanteur Musicien Musician Ventesimo secolo PORTRAIT MUSIC Photography Cantante Musica
Lou Reed lors d'un concert ŕ Rome, 1er mai 2000.
Vágólapra másolva!
A néhai Lou Reed amerikai rockzenész, zeneszerző tizenkét kiadatlan dalára bukkantak egy 1975-ben felvett kazettán a pittsburghi Andy Warhol Múzeum archívumában.
Vágólapra másolva!

Több mint 40 éve készült az a kazetta, amit csak most találtak meg az Andy Warhol Múzeum archívumában. A hordozón 12, korábban kiadatlan Lou Reed-szerzemények is vannak. A dalok témája Warhol The Philosophy of Andy Warhol (From A to B and Back) című könyvén alapul. A kazettára Judith Peraino, a Cornell Egyetem zenetudományi tanszékének a professzora bukkant, aki az archívumban kutatott. Azt mondta az anyagról: „úgy hangzanak, mintha a zenész lakásában rögzítette volna a dalokat egy egyszerű mikrofonnal, csak énekhang és akusztikus gitár hallatszik”.

Lou Reed 2000-ben Forrás: Origo

A kazetta B-es oldalát The Philosophy Songs (From A to B and Back) felirattal látta el Reed, a másik oldalon 1975-ös koncertjeinek felvételein elhangzott dalok szerepelnek. „Reed hangja a Philosophy Songs éneklésekor teljesen más, mint az első oldalon hallható élő koncertfelvételeken” – nyilatkozta Peraino, aki azt is elkárulta:

nagyon ritka az ilyen felfedezés, ez karrierem csúcsa.

A kazetta mintegy 3500 másik hangfelvétellel együtt került a múzeumba, amelyek részét képezték Andy Warhol zenei gyűjteményének. Peraino elmondta, hogy a kazettát ajándéknak szánta Warholnak a világ 100 legjobb gitárosa között számon tartott Reed.

Azért ritka az ilyen felvétel,

mert az ajándékot Lou Reed szándékosan úgy állította össze, hogy az egyik oldalán az általa szerzett dalok, a másikon a koncertfelvétel hallható. Peraino rábukkant a Philosophy Songs egy másik részleges felvételére is az előadóművészetek New York-i közkönyvtárában. A professzor a Journal of Musicology című folyóiratban és honlapján ismertette kutatásait, mellékelve egy harminc másodperces klipet a dalokból, Lou Reed hagyatéka gondozóinak engedélyével.