Liam Gallaghert, Taylor Swiftet, Billie Eilish-t és a BTS-t is díjazták mások mellett az MTV Europe Music Awards vasárnapi sevillai gáláján. Az eseményen Magyarországot Király Viktor képviselte, a hét kategóriában is jelölt Ariana Grande üres kézzel ment haza.

Vasárnap tartották az idei MTV Europe Music Awards gáláját Sevillában. Taylor Swift és Billie Eilish két-két kategóriában tudott nyerni. Swift lett a legjobb amerikai előadó és Me! című dalával megnyerte a legjobb video díját is, Eilish pedig a legjobb dalért járó díjat(Bad Guy) és a legjobb új előadó elismerést kapta meg. Az első ízben odaítélt MTV Rock Icon díjat Liam Gallagher, az Oasis egykori frontembere kapta.

„Szeretném megköszönni az MTV-nek, hogy felismerték nagyszerűségemet” – mondta Liam Gallagher viccesen a díj átvételekor. Egyébként Gallagher két dalt is, a Once-t, valamint az Oasis slágerét, a Wonderwall-t adta elő, utóbbit vonószenekar kíséretével. A koreai K-pop sztárja, a BTS ugyancsak két kategória díját kapta: övék lett a legjobb élő produkció (Best Live), illetve a legnagyobb rajongótáborért (Biggest Fans) járó elismerés. Egy másik koreai csapat, az NCT 127 az ázsiai ország képviseletében először lépett színpadra az MTV Europe Music Awards 1994 óta íródó történetében.

A díjazottak közül színpadra lépett Halsey (Best Pop), a sevillai Rosalia (őt J Balvinnal közös slágeréért, a Con alturá-ért a Best Collaboration kategóriában ismerték el), Ava Max (Best Push). A hét kategóriában is jelölt Ariana Grande üres kézzel ment haza az MTV Europe Music Awardsról. A sevillai FIBES konferencia és kiállítási központban rendezett show házigazdája Becky G volt, aki legnagyobb slágereiből egy egyveleget is előadott, valamint Akonnal közösen is énekelt. Szintén a díjátadó fellépői között volt a Green Day és Dua Lipa. Az énekesnő nyitotta a show-t vadonatúj dalával, a Don't Start Now-val. Az eseményen jelen volt Cristiano Ronaldo is, aki barátnőjével, Georgina Rodriguezzel pózolt a vörös szőnyegen.

Király Viktor a Sevillai díjátadónForrás: MTI/EPA/EFE/Raul Caro Cadenas

A magyar nézői szavazatok alapján a 2019-as MTV Europe Music Awards hazai győztese, Király Viktor képviselte Magyarországot Sevillában. A rajongók öt jelölt közül választhatták ki idei kedvencüket, Király Viktor mellett a Hősökre, Jumodaddyre, Kállay-Saunders Andrásra és a Mörkre is szavazhattak. A nagyszabású gálát élőben lehetett követni a magyar MTV műsorán is, az MTV EMA-t több mint 180 ország rajongói követték.