Az Oasis fenegyerekéé volt a gála legviccesebb mondata

Liam Gallagher
British singer Liam Gallagher receives the Rock Icon award during the MTV Europe Music Awards at the FIBES Conference and Exhibition Centre of Seville on November 3, 2019. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)
Vágólapra másolva!
Liam Gallaghert, Taylor Swiftet, Billie Eilish-t és a BTS-t is díjazták mások mellett az MTV Europe Music Awards vasárnapi sevillai gáláján. Az eseményen Magyarországot Király Viktor képviselte, a hét kategóriában is jelölt Ariana Grande üres kézzel ment haza.
Vágólapra másolva!

Vasárnap tartották az idei MTV Europe Music Awards gáláját Sevillában. Taylor Swift és Billie Eilish két-két kategóriában tudott nyerni. Swift lett a legjobb amerikai előadó és Me! című dalával megnyerte a legjobb video díját is, Eilish pedig a legjobb dalért járó díjat(Bad Guy) és a legjobb új előadó elismerést kapta meg. Az első ízben odaítélt MTV Rock Icon díjat Liam Gallagher, az Oasis egykori frontembere kapta.

„Szeretném megköszönni az MTV-nek, hogy felismerték nagyszerűségemet” – mondta Liam Gallagher viccesen a díj átvételekor. Egyébként Gallagher két dalt is, a Once-t, valamint az Oasis slágerét, a Wonderwall-t adta elő, utóbbit vonószenekar kíséretével. A koreai K-pop sztárja, a BTS ugyancsak két kategória díját kapta: övék lett a legjobb élő produkció (Best Live), illetve a legnagyobb rajongótáborért (Biggest Fans) járó elismerés. Egy másik koreai csapat, az NCT 127 az ázsiai ország képviseletében először lépett színpadra az MTV Europe Music Awards 1994 óta íródó történetében.

A díjazottak közül színpadra lépett Halsey (Best Pop), a sevillai Rosalia (őt J Balvinnal közös slágeréért, a Con alturá-ért a Best Collaboration kategóriában ismerték el), Ava Max (Best Push).

A hét kategóriában is jelölt Ariana Grande üres kézzel ment haza

az MTV Europe Music Awardsról. A sevillai FIBES konferencia és kiállítási központban rendezett show házigazdája Becky G volt, aki legnagyobb slágereiből egy egyveleget is előadott, valamint Akonnal közösen is énekelt. Szintén a díjátadó fellépői között volt a Green Day és Dua Lipa. Az énekesnő nyitotta a show-t vadonatúj dalával, a Don't Start Now-val. Az eseményen jelen volt Cristiano Ronaldo is, aki barátnőjével, Georgina Rodriguezzel pózolt a vörös szőnyegen.

Király Viktor a Sevillai díjátadón Forrás: MTI/EPA/EFE/Raul Caro Cadenas

A magyar nézői szavazatok alapján a 2019-as MTV Europe Music Awards hazai győztese, Király Viktor képviselte Magyarországot Sevillában. A rajongók öt jelölt közül választhatták ki idei kedvencüket, Király Viktor mellett a Hősökre, Jumodaddyre, Kállay-Saunders Andrásra és a Mörkre is szavazhattak. A nagyszabású gálát élőben lehetett követni a magyar MTV műsorán is, az MTV EMA-t több mint 180 ország rajongói követték.