A lassan a mozikba kerülő, The Irishman (Az ír) című film egyik főszereplője Joe Pesci 21 év után újra lemezt ad ki. 

Talán kevesen tudják, hogy a sokak nagykedvence, Joe Pesci amellett, hogy óriási alakításokat nyújtott kultfilmekben (1990-ben Oscar-díat kapott a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában - Nagymenők), a zene világában is otthonosan mozog. Pesci 25 évesen adta ki első lemezét, ez volt az 1968-ban megjelent Little Joe Sure Can Sing!, majd egy jelentősebb szünet után, 1998-ban jelent meg második albuma, a Vincent LaGuardia Gambini Sings Just for You.

Joe Pesci a The Irishman Los Angeles-i premierjén 2019 októberébenForrás: NurPhoto/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency

Most pedig, újabb jó 20 év után jön ki Still Singing címmel a következő lemez. A megjelenést november végére, éppen a The Irishman (Az ír) című film mozikba kerülésével egy időben tervezi – írja a CoS.

A The Irishman film több szempontból is érdekes alkotás. Egyrészt mert eddig úgy tűnik, ez lesz Martin Scorsese legjobb kritikákat kapó filmje, másrészt pedig üdítő, hogy Joe Pescit újra a vásznon láthatják a filmrajongók. Ugyanis a színész még 1999-ben jelentette be, hogy búcsút int a filmezésnek, és zenei karrierjére koncentrál, meg leginkább élni szeretne.

Az ígéretet tartotta is, egy-két filmben bukkant fel, köztük volt egy cameo-alakítás Robert De Niro második rendezésében, az Ügynökség-ben, de játszott Helen Mirren oldalán a 2010-es Országúti bordély-ban is.