Budapestre jön a Deftones

Vágólapra másolva!
Újra önálló koncertet ad Budapesten a Grammy-díjas Deftones. A már több mint 30 éves együttes jövő nyáron játszik a Budapest Parkban.
Vágólapra másolva!

2020. június 3-án lép fel a Budapest Parkban a Deftones. A sacramentóbol indult, azóta már Grammy-díjat is kapott zenekar az egyik első olyan banda volt, akik a kemény gitártémákat és az üvöltő vokált árnyalták légiesebb zenével és visszafogottabb énektémákkal. Bár a zenekar gyökerei valahol a heavy metalban keresendők, a '90-es években már körvonalazódni látszott, hogy a műfaji határokat egyre inkább átlépve olyan újító szellemű zenekarok mellé sorakoztak fel, mint a Tool, a Rage Against the Machine vagy a Faith No More. 1995-ös Adrenaline című lemezükön Terry Date producerrel (Soundgarden, Pantera) dolgoztak együtt,

amiből világszerte 200 ezer példány fogyott,

és ennek köszönhetően egyre többet turnéztak olyan előadók előtt, mint például Ozzy Osbourne. Második lemezük, az Around the Fur egyenesen az alt-rock műfaj csúcsára katapultálta őket olyan slágerekkel, mint a My Own Summer (Shove It) vagy a Be Quiet and Drive (Far Away).

A Deftones Forrás: Origo

A 2000-ben kiadott White Pony rögtön a Billboard lista élmezőnyében debütált. Az ekkoriban már ötfősre bővült Deftones pedig olyan modern hatásokat engedett be a hangzásvilágba, mint a Cure vagy a Smiths. Ekkoriban pedig a szakma egy Grammyvel is díjazta őket Elite című dalukért. A 2003-as, Deftones című lemezüket a rajongók mellett a kritikusok is jól fogadták, és

közös turnéra indultak a Metallicával és a Linkin Parkkal.

2006-os Saturday Night Wrist volt az utolsó album, amelyen az eredeti basszusgitárosuk, a tragikus autóbalesetet szenvedő, majd később meghalt Chi Cheng játszott. Ezt követően három további albummal – legutóbb a 2016-os Gore-ral – jelentkeztek, és mind a Billboard eladási listájának élmezőnyében landolt.

A frontember, Chino Moreno egy interjúban nemrég azt nyilatkozta, hogy több mint egy éve dolgoznak az új lemezen, amire 2020-ig kell várnia a rajongóknak. „Nem azt csináljuk, hogy bezárjuk magunkat a négy fal közé addig, amíg kész nem vagyunk. Mi inkább azok a típusok vagyunk, akik élvezik, ha van idejük ezzel foglalkozni. Egy nagyon király folyamat ez, összejövünk, dolgozunk pár hétig, még ha csak zajok is születnek belőle, új ötletekkel állunk elő. Aztán mindenki hazamegy, és legközelebb már úgy jön vissza, hogy kicsit továbbgondolta” – mondta Moreno. A budapesti koncertre már minden bizonnyal a vadonatúj anyaggal érkeznek.