Elkészült a Vízipók-csodapók című tűzfalfestmény Józsefvárosban. A gigantikus falfestményt két hónap alatt készítették, mivel a 350 m2-es tűzfalat előbb hőszigetelték, és csak azután kerülhetett fel rá a népszerű rajzfilmsorozat alapján készült murális alkotás. A falra 300 liter festék került 50 különböző színben.

Vízipók, Keresztespók és csiga barátaik a Leonardo u. 12-14. számú társasházonForrás: Színes Város Csoport

Az festményen megjelenő karakterek megalkotásakor a terv megpróbálta minél inkább az eredeti mesét követni, annak a képi világát visszatükrözni a Leonardo u. 12-14. számú társasház tűzfalán, amely hétfőtől már megtekinthető.

Forrás: Színes Város Csoport

Flór Péter, a festést megvalósító Színes Város Csoport főtitkára azt mondta, „az egyik legjobb dolog a falfestésekben, ahogy egy-egy projekt idején beépülünk azoknak a lakóközösségeknek az életébe, akik nap mint nap látják majd a munkánkat. Szinte a közösség részévé válunk erre az időszakra, megismerjük a kutyasétáltatókat, a postást, hogy ki mikor indul munkába, mikor vásárol be, vagy milyen zenét hallgat.”

Óriási Vuk és Karak került a Budapesti kerületbe

Elkészült kedden az óriás festmény a Józsefvárosi ház tűzfalán. A képen a Vuk című rajzfilm karakterei láthatók. Kedden készült el a Vuk című rajzfilm karaktereit ábrázoló óriási tűzfalfestmény a Józsefvárosban található Baross utca 109. szám alatti ház tűzfalán. A Színes Város Csoport művészei Józsefváros Önkormányzata támogatásával ismert magyar meséket festenek fel a VIII.

A Színes Város Csoport a Józsefvárosi Önkormányzat pályázatának eredményeként idén hat különböző falfelületet újít meg, és színesít ki a VIII. kerületben. Első volt a Szaffi, amit követett a Vuk, most pedig elkészült a Vízipók-csodapók.