Jövő nyáron Budapesten koncertezik a Korn

Korn
Vágólapra másolva!
A Korn jövő évi európai turnéja Magyarországot is érinti. Az együttes 2020 nyarán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.
Vágólapra másolva!

A már több mint 25 éves kaliforniai nu metál együttes jövőre európai turnéra indul, ami Budapestet is érinti majd. A banda 2020. június 9-én koncertezik az Arénában. Megalakulásuk óta 40 millió albumot adtak el világszerte,

kaptak már két Grammy-díjat, több tucatszor körbeturnézták a világot.

A KORN debütáló albumával új műfajt hívott életre, és a zenekar tartós sikere igazolta a kultúrtörténeti pillanat létrejöttét. A FADER magazin írta róluk korábban, hogy „váratlan nyitás történt a popzene táján, és a KORN generációs érzelmeket fogalmazott meg a klausztrofób, állandó megfigyelés alatt álló öntudatuk számára”.

Korn Forrás: Live Nationa

Jonathan Davis énekes, James „Munky” Shaffer és Brian „Head” Welch gitáros, Reginald „Fieldy” Arvizu basszusgitáros és Ray Luzier dobos már 25 éves az alternatív rock és a metál műfaj határait feszegetik, miközben a rajongók tömegeire és művészek generációira vannak hatással szerte a világon.

Az 1993-ban alakult Korn eddig háromszor (2005, 2012, 2014) játszott a Sziget fesztiválon. A zenekar olyan számokat írt az elmúlt 26 évben, mint a Blind, a Freak on a Leash vagy a Falling Away from Me. Eddig 13 stúdióalbumot adtak ki, a legfrissebb idén nyáron jelent meg The Nothing címmel.
A jövő évi turnéjukon a francia Gojira lesz az előzenekar.