Téli mesevilág, koncertek és előadások a Müpa Kultúr Kültéren

Müpa, Recirquel, Kristály
Vágólapra másolva!
Idén november 30-án nyitja meg kapuit a Müpa Kultúr Kültér. Az épület mellett felhúzott sátorban a legkülönfélébb programok és előadások várják az egész családot, a legkisebbektől a legnagyobbakig, a Müpa Jégpálya pedig egész nap nyitva áll majd.
Vágólapra másolva!

A Müpa Sátorban november 30-án indul az ünnepi programsorozat, egészen az év végéig váltják majd egymást az előadások és a koncertek.

Recirquel Forrás: Müpa

Visszatér a tavalyi év legnagyobb sikere, a Recirquel téli újcirkusz-meséje, a Kristály. A különleges játéktérnek köszönhetően a nézők szinte részeseivé válnak a történetnek, hiszen sokszor egy karnyújtásnyira, vagy éppen a fejük felett suhannak el az artisták.

Recirquel Forrás: Müpa

Az előadás december 14. és január 5. között összesen 28 alkalommal lesz látható.

Hétvégente délelőttönként a legkisebbeket várják bábelőadásokkal és gyerekkoncertekkel

A Mesebolt Bábszínház egy Grimm-klasszikust, Holle anyó történetét kelti életre, a Harlekin Bábszínház zenés maszkjátéka pedig Jézus születését meséli el.

Harlekin Bábszínház Forrás: Müpa - Gál Gábor

A Kaláka Együttes több generáció gyerekkorának volt meghatározó szereplője, így Betlehemes koncertjüket nemcsak a kicsik, de a szüleik is élvezni fogják.

A Hahó Együttes adventi ökobuliján a gyerekek a környezettudatosság alapjait is megismerhetik, majd a Kéknyúl Family matiné rockkoncertjén vehetnek részt.

Hahó Együttes Forrás: Müpa

Az esti órákban a Sátor műsora a felnőtteknek kedvez

A hazai folk- és világzene egyik legnépszerűbb énekese, Bognár Szilvia férjével közösen ad elő magyar, cigány, bolgár és görög dalokat. Decemberi koncertjükön adventi dalokkal is fellépnek majd.

A Benkó Dixieland Band az alapító/névadó Benkó Sándor halála után sem hagyott fel a zenéléssel. Nagy Iván harsonás-énekes vezetésével elindítottak egy régi-új zenekart, akik most karácsonyi dixie-kalandozással térnek vissza a Müpába.

Bognár Szilvia Forrás: Müpa

Hétköznaponként pedig a Müpa partneriskoláinak szervezett programok várják az érdeklődőket. Az általános iskolások többek közt Szalóki Ági, a Veronaki zenekar, Malek Andi és az EszeMent Band, illetve Mihályi Réka és zenekara koncertjén vehetnek részt.

Idén is lesz Müpa Jégpálya

A közel 350 négyzetméteres korcsolyapályán

egyszerre akár 80 ember is korcsolyázhat.

A korcsolyázók a hütte hangulatú téli büfében pihenhetnek meg, ahol az évszakhoz illő kínálattal várják a látogatókat. Az ingyenes jégpálya az időjárástól függően egészen januárig üzemel majd.

A Müpa Kultúr Kültér programjairól bővebben itt olvashat.