Soha nem állt még így színpadra a Unique

2019.11.18. 09:45

Olyan felállásban áll színpadra a Unique, amilyenre még nem volt példa a 20 éves együttes életében. Völgyesi Gabi azt is elmondta, több mint 10 éve dédelgetett álma válik valóra ezzel a koncerttel. 

A 20 éves Unique zenekar tavaly adott telt házas jubileumi koncertet, és idén is készülnek valamivel a rajongóknak. November 29-én a MOM Kulturális Központban adnak koncertet, ráadásul komolyzenei szekcióval kiegészülve. Ez főleg azért érdekes, mert ilyen felállásban még soha nem játszott a Unique.

Völgyesi Gabi és Kovacsics ÁdámForrás: Unique

Arról, hogy miért maradt ki ez a megoldás korábban, Völgyesi Gabi az Origónak azt mondta, „több mint 10 éve ábrándozom arról, hogy komolyzenészek játékával egészüljön ki a Unique egyébként szintipop hangzása. Csak valahogy mindig mélyen szunnyadt ez az ötlet, mert soha nem volt első számú prioritás, hanem mondjuk, a tizennegyedik.Fontos, hogy nem egy pálfordulás eredménye lesz, amint kap majd a közönség, hanem csupán arról van szó, hogy a dalaink egy sokkal kiteljesedettebb hangzást kapnak.”

A nagyzenekari hangszerelés miatt olyan dalokat is elővesznek, amiket korábban soha nem játszottak nagykoncerten. „Lesznek olyan Unique-dalok a repertoárban, amiket még nem játszottunk ilyen nagyszabású koncerten. Főleg azért, mert nem hangzottak volna olyan jól, viszont komolyzenészek segítségével már nagyon jól elő lehet adni őket. És lesz még más kuriózum is: beteszünk a repertoárba olyan komolyzenei örökzöld részleteket, amelyeket mindenki ismer a dallamuk alapján, csak legfeljebb nem mindenki tudja, hogy ki írta őket, vagy mi a címűk. Ezeket egy-egy Unique-dal elejéhez vagy végéhez fogjuk illeszteni. Ilyen lesz például Smetanának a Moldová-ja, amit én is nagyon szeretek. Ilyen tollakkal szívesen ékesítjük a Unique-dalokat” – mondta Völgyessi Gabi.  

A Unique tavalyi, jubileumi koncertjeForrás: Unique / Schumy Csaba

A komolyzenei szekció vezetője Bujtor Balázs hegedűművész lesz, aki Völgyesi Gabi elmondása alapján kiemelkedő képességű koncertmester. A dobos Cibere József lesz, akit tavaly és tavaly előtt is az év legjobb ütőhangszeresének választottak. A gitáros pedig az Artisjus-díjas Dajka Krisztián lesz. A koncertet másfél órásra tervezik, és utána a VIP-jegyesek egy beszélgetéssel összekötött közönségtalálkozón vehetnek részt. 

további tartalmak a rovatból