Ezt mondta a visszatérésről Sas József

2019.11.17. 10:16

Sokan azt hitték, hogy valami újabb baj van Sas József egészségével, amikor az édesapjáról és az életről szóló, A nemzet komédiása című könyv második, november 9-re meghirdetett bemutatóját váratlanul lemondták. Másfél héttel korábban az író, Markos Zoltán jelentette be, hogy a márciusban sztrókot kapott humorista is elmegy a rendezvényre. 

A Bors felkereste a 80 éves humorista feleségét, hogy elmondja milyen állapotban van a férje. De az asszony helyett maga Sas József vette fel a telefont.

Köszönöm az érdeklődést, nincs semmi bajom, csupán arról van szó, hogy szerettem volna a Pozsonyi úton a kedvenc könyvesboltomban megtartani ezt a bemutatót, amire már én is elmentem volna. Valamiért így alakult, remélem, hamarosan bepótoljuk 

- mondta el a férfi, aki még márciusban kapott kétoldali sztrókot, ami miatt többek között akadozva és lassan beszélt. 

Most azonban teljesen folyékonyan beszél már. 

Sas JózsefForrás: MTI/Kollányi Péter

Sas Józsefet még egy hónapja is beszélni tanították, és rengeteg segítséget is kap, a gyors fejlődés a férfi akaratának is köszönhető. 

Egy-két pillanatra már fel is tudok állni a tolószékből az ápolóm és a szeretteim segítségével, ami hatalmas haladás, ahhoz képest, ahonnan indultunk hét hónapja. A torna persze folyamatos, de egyre bizakodóbb vagyok. Hogy teljes lesz-e a javulás? A remény mindig megvan, mi mindent próbálunk érte megtenni. Még mindig a vágyam, hogy visszatérjek a színpadra – tette hozzá a művész, akit szinte 24 órás felügyelet alatt tartanak az otthonában és három ápoló foglalkozik vele.