Like A Child a címe a Fábián Juli énekesnőről szóló dokumentumfilmnek, amit december 15-én mutatnak be.

December 15-én mutatják be a Lévai Balázs rendezte Like A Child című dokumentumfilmet, ami a két éve meghalt sokoldalú énekesnőről, Fábián Juliról készült. A videomegosztókra rmár felkerült a Földrevaló című dal klipje, amelyben 18 közreműködő állít emléket Fábián Julinak. A dalban a Konyha együttes zenei kíséretére Palya Bea, Wolf Kati, Tóth Vera, Mező Misi, Freddie, Jónás Vera, Mujahid Zoli, Micheller Myrtill, Bolba Éva, Urbán Orsi, Gereben Zita, Péterffy Lili, Heincz Gábor Biga, Molnár Emese, valamint Rúzsa Magdi, Lábas Viki és Schoblocher Barbara hangja hallható.

A Konyha frontembere, Fábián Juli egykori zenésztársa és menedzsere, Szepesi Mátyás azt mondta, a dal szövegéhez az ihletet Fábián Juli egyik gyerekkori levele adta, amit édesanyja osztott meg közösségi oldalán egy adománygyűjtő kampány alkalmával. „A levélben az áll, hogy elment, nem mondja meg, hová, de ne izguljunk. Ez fájdalmas, de szép metaforája a mostani helyzetnek: Juli halála óta az az érzés van mindannyiunkban, hogy igazából elbújt, csak nem mondta meg, hogy hová” – mondta Szepesi Mátyás.

Fábián Juli egy 2012-es pécsi fellépésénPécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben lépett fel Fábián Juli és a ZooHacker Remake Orchestra 2Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

Lévai Balázs Like A Child című dokumentumfilmjét szinte napra pontosan két évvel Fábián Juli halála után, december 15-én mutatják be, az alkotás az énekesnő fájdalmasan rövid életét követi végig. A dramaturgiai ív az énekesnő művésszé válását helyezi a középpontba, ennek a folyamatnak a kiemelt állomásait ragadja meg és járja körül a családtagok, az egykori tanárai és pályatársai segítségével. A Like A Child Fábián Juli egyik legnagyobb, Zoohackerrel közösen írt slágerének címe volt. Fábián Juli 2017. december 16-án, mindössze 37 évesen halt meg rákbetegségben. A szakma és a közönség által az egyik legtöbbre tartott magyar díva 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. A dzsessz és a pop műfajában számos sikeres produkció részese volt: szerepelt az Erik Sumo Bandben, a Barabás Lőrinc Eklektricben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel, Sárik Péter zongoristával és a Zoohackerrel is.