Herczegh Anita misszióvezetők házastársaival tekintette meg a Millennium Házat

Millenium Háza
Budapest, 2019. október 27. A Liget Budapest Projekt keretében megújult Millenium Háza a Városligetben 2019. október 27-én. Elkészültek a kormányzat Városligetet megújító programjának, a Liget Budapest Projektnek az újabb kiemelt fejlesztései. A látogatók október 26-án birtokba vehették a Nagyjátszóteret, valamint a helyreállított Millennium Házát. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a Magyarországon akkreditált misszióvezetők házastársaival tekintette meg a nemrég átadott Millennium Háza kiállítását Budapesten szerdán.
Vágólapra másolva!

A nagykövetek párjai, házastársai részvételével minden év őszén rendeznek egy kulturális programot Budapesten – mondta el a köztársasági elnök felesége a tárlat megtekintése után a sajtó képviselőinek.
Igyekszik minden alkalommal a zenei, építészeti vagy képzőművészeti örökség egy darabját bemutatni, hiszen fontos, hogy aki nagykövetként és házastársként itt él, megismerkedjen a magyar kultúrával.

Ez alkalommal

a Millennium Házát szerette volna megmutatni, hiszen az is Budapest történetének fontos része,

emellett nemrég nyílt meg, és valószínűleg még nem sokan látták.

A Liget Budapest Projekt keretében megújult Millenium Háza a Városligetben Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kitért arra is, hogy a nagykövetségek vasárnap megrendezik immár hagyományos jótékonysági vásárukat, amelyen bemutatják országaik jellegzetes termékeit, a bevételt pedig magyarországi szervezeteknek ajánlják fel.

A Millennium Házában tartott eseményen képviseltette magát mások mellett Finnország, Indonézia, Koszovó, Kuvait, Mongólia, Svédország, Szlovénia, Dél-Afrika, Albánia és Azerbajdzsán. A Millennium Házában megnyílt kiállítás hét állomáson keresztül mutatja be a Városliget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében.