Véget ért a 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál, amelynek alapító igazgatója a Kaliforniában élő, 1983 óta magyar filmek amerikai forgalmazásával is foglalkozó Bunyik Béla. Bunyik immár két évtizede dolgozik azon, hogy a magyar filmipar kiemelkedő alkotásait a Los Angeles-i fesztiválon bemutassa. A fesztivál minden évben arra is figyelmet fordított, hogy az Oscar-díjra nevezett aktuális magyar filmet műsorra tűzze. Így volt ez idén is az "Akik maradtak" című filmmel.

A Magyar Hollywood Tanács tavaly alapította meg Tony Curtis-díját, amelyet egyebek között Rófusz Ferenc Oscar-díjas filmrendező is megkapott már.

Quentin Tarantino, Bunyik Béla és Andy Vajna egy 2010-ben készült felvételenForrás: Facebook

A héten Budapesten tartózkodó Bunyik Bélának, egy szerda este rendezett vacsorán adták át a Tony Curtis-díjat. Bokor Balázs, a Tanács elnöke hangsúlyozta, hogy

a díjat a fesztiváligazgató kiemelkedő szakmai tevékenységéért ítélték oda, amelyet a magyar film sikereinek amerikai bemutatásáért és a fiatal nemzedékek számára történő továbbörökítéséért folytatott.

Bokor, Los Angeles-i főkonzulként 2007-2012 között folyamatosan támogatta Bunyik Béla szakmai munkáját és az azokban az években sorra került fesztiválok lebonyolítását. A fesztivál egyedülálló lehetőséget nyújt a magyar filmeknek az USA nyugati partján, a filmgyártás fellegvárában történő, minél szélesebb körű megismertetésére.