Csodálatos, szívszorító előadás az új János vitéz

Vágólapra másolva!
Ősbemutatókat, műfajteremtő különlegességeket és nagy visszatérőket is ígért a megújult Budapesti Operettszínház idei és jövő évi repertorjában. Ma, azaz november 22-én, a nagy visszatérők egyikét láthatja a közönség: az új Budapesti Operettszínházban 40 év után ismét bemutatják Kacsóh Pongrác  János vitézét. A daljátékot Bozsik Yvette rendezte. 
Vágólapra másolva!

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története negyven év után lesz ismét látható az új szellemiségű Budapesti Operettszínházban, a főbb szerepekben Dolhai Attilával, Bordás Barbarával, Bodrogi Gyulával, Lukács Anitával, Oszvald Marikával, Papadimitriu Athinával és Langer Somával.

„Miután láttam Bozsik Yvette nagyszerű rendezését, az Éden földön című előadást a Nemzeti Színházban, már tudtam, hogy szeretném ha ő vinné színre a János vitézt" - mondta korábban Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

"János vitéz valós figura, huszár és igazi hős volt, aki saját élete árán mentette meg II. Pius pápát.

A mai világban már alig akadnak hősök, pedig szükségünk lenne követendő példaképekre és modellekre"

- mondta a főigazgató.

A János vitéz szereplői az olvasópróba után Forrás: Budapesti Operettszínház

A díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Berzsenyi Krisztina tervezte. Pfeiffer Gyula főzeneigazgató irányította a zenei előkészületeket. A karigazgató Szabó Mónika, vezényel: Pfeiffer Gyula és Hermann Szabolcs. Az előadásban közreműködik a Budapesti Operettszínház Zenekara, Énekkara és Balettkara, valamint a Bozsik Yvette Társulat táncosai.

Az új Budapesti Operettszínház - Kiss-B. Atilla főigazgató, Pfeiffer Gyula főzeneigazgató és Apáti Bence balettigazgató vezetésével - szeptember 6-án mutatta be hatalmas sikerrel Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét Vidnyánszky Attila rendezésében.

Frissítés: A bemutató óriási sikert aratatott. A közönség hosszan ünnepelte a csodálatos, szívszorító előadást.