A Telekom VOLT Fesztivál szervezői kedden délelőtt jelentették be a jövő évi, sorban a 27. fesztiváljuk első fellépőit.

Megjöttek az első nevek a jövő évi VOLT Fesztiválra, amit július 1-4 között tartanak majd. A szervezők kiadtak majdnem egy tucat fellépőt, és köztük van az amerikai poprock-sztár, az elmúlt három évtized egyik legsikeresebb előadója, Lenny Kravitz, a legnagyobb közösségi oldalon 2 milliós táborral bíró, és a YouTube-on 300 milliós nézettséget súroló Marshmello.

De jön a brit indie-folk énekes-dalszerző, Passenger, aztán a klasszikus rockot kedvelők örülhetnek a The Pretty Recklessnek, élén az exszínésznő Taylor Momsenttel. Jövőre fellép még a fiatalság szószólója, azaz Yungblud, és szintén a VOLT vendége lesz a brit vloggerből lett rapper, Scarlxrd. Fellép Sopronban a dance, elektro- és progresszív house-ban utazó zenei társulás, a Nervo, ott lesz a Faithless DJ Set, valamint LTJ Bukem & Roni Size. Élő produkcióval érkezik a walesi DJ/producer, High Contrast, jön a dubstep, drum and bass és drumstep tempót hozó Dirtyphonics és a legfrissebb bejelentést zárja a dubstep és drum and bass producer/DJ, Funtcase.

10 ezer fa

Lobenwein Norbert, a VOLT alapítója azt mondta, „kiemelt feladatnak tartjuk, hogy a Telekom VOLT Fesztivál minden évben fontos kérdésekre irányítsa a közönség figyelmét. 2019-ben az autizmus ügye és a tanárok nagyobb megbecsülése volt a fő téma, 2020-ban a környezetvédelem és a fenntarthatóság kerül fókuszba. Ennek jegyében a nemzetközileg ismert és aktív Plant for the Planet mozgalomhoz kapcsolódva az early bird akcióban megvásárolt bérletek után 1-1 fát ültetünk Magyarországon a szervezettel és gyerekekkel közösen. A VOLT idején is folytatódik majd a projekt: a tervünk az, hogy hazai és világsztárok bevonásával összesen 10.000 fát ültessünk.”

Új kempingek

Több évtized után tavaly a VOLT új helyszínre, a korábbi terület közvetlen szomszédságába költözött. Az idei évben a szervezők a kemping jelentős fejlesztését tűzék ki célul, 2020-ban két kemping várja a fesztiválozókat. A tavaly kialakított Rét Kemping részeként épül fel a VOLT VILLAGE, amely elsősorban a kempingezők kényelmét szolgálja. Tiszta tusolók és mellékhelyiségek mellett kávézó, reggeliző, sport- és bulihelyszín, kertmozi és medence várja a fesztiválozókat. A VOLT túloldalán, az Erdő Kemping egy új helyszín lesz, ahol nyugalom és árnyék a két főszereplő.

Diákbérlet és early bird akció

December 5-én indul a VOLT 48 órás „early bird” jegyelővételi időszaka, amikor a legkedvezőbb áron lehet hozzájutni bérletekhez és napijegyekhez. Idén először kedvezményes diákbérlet is vásárolható, amelyből az első 2020 db 24 990 Ft lesz.