Hajón búcsúztatja az évet a Napokon zenekar

2019.12.03. 09:52

Évzáró koncertre készül a Napokon együttes. A Trip hajós bulin először lesz hallható a következő nagylemezükre készülő dalok egyike is. 

Az utóbbi időben kevesebbet koncerteznek, ami nem jelenti azt, hogy ne lenne ugyanolyan termékeny a zenekar, mint évekkel ezelőtt. Az underground, progrock-artrock Napokon már a hatodik nagylemezén dolgozik, amiről el is visznek egy dalt az idei évzáró koncertjükre. Az együttes a Trip hajón búcsúztatja az évet december 7-én. A legújabb daluk már meg is jelent, a címe Holofernes, és egyfajta visszatérés a banda keményebb, rockosabb hangzásához.

Azt is lehet tudni, hogy ezen a vonalon haladnak tovább a következő hónapokban, és az album valamikor 2020 első felére várható. Kacsoh Dániel énekes az Origónak azt mondta, „a Holofernes klasszikus próbatermi jammelések során állt össze, otthon rögzítettük, és ezúttal is basszusgitárosunk, Kolozsi Péter végezte el a produceri és hangmérnöki munkát. Kicsit hátrahagytuk tehát az V című, előző lemez totális kísérletezését, és egy letisztultabb, mondhatni ütősebb darabbal rukkoltunk elő. A szöveg bibliai ihletettségű, a Judit könyvében szereplő Holofernész nevű hadvezér tragikus sorsát idézi fel, szokás szerint erős magánéleti, személyes áthallásokkal. Ez a tematika egyébként az egész albumra jellemző lesz. Az eddigi visszajelzések alapján a rajongóknál erősen betalált a szerzemény, úgyhogy buzdítunk mindenkit, hogy jöjjön el december 7-én, szombaton, és hallgassa meg élőben is!”

A Napokon zenekarForrás: Facebook.com/Napokon

A Napokon Budakeszin alakult, és a Trip hajóra egy ilyen módon testvérzenekarral, a szintén Budakesziről indult Kispárna együttessel lépnek fel. Érdekesség, hogy a nagyjából 25 éve zenélő Kispárna ezekben a hetekben készítette el első valódi nagylemezét, a WOZ?-t, így a hajós koncertjük lényegében egy lemezbemutató lesz. 

további tartalmak a rovatból