24 év után Budapesten játszik a Pearl Jam

Vágólapra másolva!
Jövő nyáron 13 állomásos európai turnéra indul a Pearl Jam, aminek egyik állomása Budapest lesz. 
Vágólapra másolva!

A Pearl Jam 2020 júniusában és júliusában bejárja Európát egy 13 állomásos turnéval. Június 23-án kezdik körutat Frankfurtban, és július 22-én fejezik be Amszterdamban. Az állomások között van négy fesztivál (a stockholmi és párizsi Lollapalooza, a belga Rock Werchteren, valamint a londoni BST Hyde Park fesztivál) is, de ami ennél is fontosabb, hogy július 15-én Budapesten lépnek fel.

A Pearl Jam utoljára 1996-ban koncertezett Magyarországon, de ott van Frankfurt is, ahol utoljára 1992-ben játszottak. Az együttes 1990-ben indult, és azóta kiadtak 10 stúdióalbumot, adtak jó pár száz koncertet, nem utolsó sorban pedig eladtak 85 millió lemezt világszerte.

A Pearl Jamet 2017-ben be is iktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be. A frontemberről itt írtunk bővebben, miután Chris Cornell 2017-es halálával Vedder egyedül maradt, ugyanis a komoly sikereket elért, klasszikus gurnge-zenakarok énekesei – Kurt Cobain, Lane Staley, Scott Weiland, Chris Cornell – mind meghaltak.

Egyedül maradt a barátok halála után

Az öt nagy grunge-banda közül már csak a Pearl Jam tartja magát eredeti frontemberrel. A soundgardenes Chris Cornell halála után Eddie Vedder maradt az utolsó grunge-énekes a nagyok közül, ráadásul Cornell-lel a legjobb barátok voltak. Megnéztük, hogyan alakult Vedder kapcsolata a másik négy frontemberrel. Voltak egymásra fújások, barátságok és nagy összeborulások is.

A budapesti koncertre a december 7-én, 11 órától lehet jegyeket venni.