A rekordokat döntő, Las Vegas-i Deuces Are Wild fellépéssorozatuk után, 2020 júliusában Budapesten koncertezik az Aerosmith. 

A vadonatúj budapesti stadion, a Puskás Aréna lesz 26 év után az első magyar Aerosmith-koncert helyszíne. A lassan 50 éves amerikai együttes 2020. július 24-én koncertezik Budapesten. Az együttes pénteken jelentette be a 2020-as európai turnéja dátumait: a sorozat június 13-án kezdődik Milánóban, majd játszanak Svájcban, Belgiumban, Cseh-, Francia-, és Spanyolországban, Portugáliában, Ausztriában, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban, Magyarországon és Dániában. A sorozat július 27-én Németországban zárul.

Brad Whitford és Steven Tyler az Aerosmith egyik, 2019-es koncertjénForrás: AFP/2019 Getty Images/Rich Polk

Az Aerosmith –Steven Tyler (ének), Joe Perry (gitár), Brad Whitford (gitár), Tom Hamilton (basszusgitár) és Joey Kramer (dob) – az amerikai zenetörténelem élő darabja, világszerte több mint 150 millió albumot adtak el,  számtalan díjat kaptak már, a Rock and Roll Hall of Fame tagja az együttes, és nem sok olyan dolog van, amit még nem értek volna el az 1970-es megalakulásuk óta. A rengeteg multiplatina státuszt elért lemezük mellett az Aerosmith a mai napig is generációkat ösztönöz, és még mindig a világ egyik legnépszerűbb együttese. Az európai turné egyik apropója a megalakulások 50. évfordulója. Ez a turné az együttes rendkívül sikeres, Las Vegas-i fellépéssorozatát követi, amely Aerosmith: Deuces Are Wild címmel 2019. április 6-án indult, és 2020. június 4-én zárul. A több mint 50 dátumos, Park MGM-ben látható show már vezeti a Billboard Boxscore listáját, és a 2. helyen áll a Hot Tours rangsorban.

Az Aerosmith befolyása a rockzenére és a zeneiparra tagadhatatlan. A zenekar számos slágerlista- és albumeladási cím birtokosa, többek között a nevéhez fűződik minden idők második legtöbb slágerlistát vezető rockdala, ez az egyetlen rockbanda, amelynek rögtön az amerikai lista élén tudott nyitni egy kislemeze, ez a legtöbb aranylemezzel rendelkező amerikai zenekar, valamint a Van Halennel közösen tartják a legtöbb multi-latina albummal rendelkező amerikai banda címet.