Az Emmy-díjas Gera Marina a Színművészeti bántalmazó, megalázós attitűdjéről beszél

Gera Marina a Nemzetközi Emmy-díjjal
Vágólapra másolva!
A néhány hete Nemzetközi Emmy-díjjal kitüntetett színésznő, Gera Marina egy Index-interjúban színművészetis évei embertelenségéről beszél. 
Vágólapra másolva!

"Komolyan mondom, hogy mindent tőle tanultam; (a színésznő édesapjaként szeretett nevelőapjáról beszél itt - a szerk.) az egyetemen finomítottak ezen, amitől be is görcsöltem, bár ebben a bántalmazó, megalázós attitűd is benne volt, ahogyan akkor a színészhallgatókhoz viszonyultak."

Az Index dolgozója itt vagy megijed, hogy esetleg még jobban elkezdi szidni az Index világában szent és sérthetetlen Színművészetit a színésznő, vagy igazi indexes "oknyomozó újságíróként" nem veszi észre, hogy milyen fontos dologról beszél Gera Marina, főképpen a Gothár- és Katona-botrány kellős közepén, mindenesetre példátlan hírérzékenységgel gyorsan a neve eredetéről kezd faggatózni.

Gera Marina a Nemzetközi Emmy-díjjal Forrás: Getty Images/Angela Weiss

Gera Marina 2008-ban kapott diplomát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a rektor akkor Ascher Tamás, a Katona József Színház főrendezője volt. Az interjú egy másik részében egyébként Gera Marina arról beszél, hogy korábban mindig a Katona színésznője szeretett volna lenni, de a Színművészetin rájött, hogy nem.

Mint sokszor megírtuk: a Katona József Színházban Gothár Péter, a nagyhatalmú rendező szexuálisan zaklatott egy színésznőt. Máté Gábor igazgató megpróbálta eltitkolni, végül kiderült. A Színház- és Filmművészeti Egyetem - ahol a legnagyobb befolyással éppen Máté Gábor, Gothár Péter és Ascher Tamás rendelkezett - először álvizsgálattal próbálkozott, majd Fekete Péter államtitkár és a fenntartó minisztérium határozott fellépése miatt kénytelen-kelletlen a Katonához hasonlóan kirúgta Gothár Pétert.

A botrány kirobbanásakor Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója azt mondta az Origónak, hogy a bajok gyökerét a Színművészetin kell keresni, mert ott nagyon fiatalon megpróbálják megtörni a színészhallgatókat.