Egyik pillanatban nevetünk, a másikban összeszorul a szívünk - videó

Macskajáték - fotóspróba Nemzeti Színház
Vágólapra másolva!
Az egykor világhírű, mára megöregedett operaénekesbe, Csermlényi Viktorba szerelmes özvegy Orbán Béláné, aki egyedül él pesti lakásában. Nővérével, Gizával - aki Németországban él, és kerekesszékben ül - levelezik vagy hosszasan beszél telefonon. Orbánné – Erzsi - a szomszédjával és a lányával is folyamatosan perlekedik. Aztán megjelenik Paula, Erzsi régi barátnője, és kialakul egy szerelmi háromszög kettőjük és az idős operaénekes, Viktor között. Erről szól Örkény István remekműve, a Macskajáték című darab, amelyet Szász János rendezett, és szombaton mutatták be nagy sikerrel a Nemzeti Színházban. Olyan kiváló színészek játsszák a főbb szerepeket, mint Udvaros Dorottya, Bánsági Ildikó, Blaskó Péter, Tóth Auguszta, Nagy Mari és Katona Kinga. 
Vágólapra másolva!

Az előadás alatt a néző olykor nevet a komikus jeleneteken, de egy pillanat múlva - egyetlen félmondat miatt - máris összeszorul a szíve. A közönség intenzíven kapja a hideget és a meleget egymás után, mondta az idősödő operaénekes szerepét játszó Blaskó Péter az Origónak. Özvegy Orbán Béláné szerepében Udvaros Dorottyát láthatjuk, aki azt mondta: éppen ez Örkény zsenialitása, hogy egyik pillanatról a másikra változtatja meg a szereplők hangulatát és a helyzeteket. Bánsági Ildikó Gizát, Erzsi nővérét játssza, aki egy betegség miatt kerekesszékbe kényszerült. A színésznő úgy nyilatkozott, hogy neki a legnehezebb éppen ez volt, hogy nem mozoghatott a színpadon.

Az Origo stábja a Macskajáték egyik próbáján forgatott, és három nagy színész, Udvaros Dorottya, Bánsági Ildikó és Blaskó Péter, valamint a rendező, Szász János nyilatkozott Vági Barbarának. Nézze meg a videót!