Utolsó interjú Gesztesi Károllyal

2020.01.04. 19:04

Utolsó interjúját a Borsnak adta a szombaton tragikus hirtelenséggel meghalt Gesztesi Károly. Tele volt tervekkel - köztük volt egy nagy komoly film is -, és úgy nyilatkozott, hogy megtalálta a helyét és önmagát.

Az elmúlt évem elég jól sikerült. Szakmai tekintetben kifejezetten mozgalmas volt. Több mint 200 előadáson vagyok túl, és hihetetlen nagy sikerrel fut a Páratlan páros és A miniszter félrelép. Sok kilométer van bennem, amit részben a Bánfalvy Stúdió csapatának köszönhetek. Utoljára a Vígszínházban éreztem ezt az elsöprő lendületet magamban és a kollégáimban, úgyhogy azt hiszem, jobb helyen nem is lehetnék - olvasható az interjúban.

Határozottan kijelentette, hogy most tényleg megtalálta a helyét és önmagát. Számomra a színjátszás olyan, mint egy edzőtábor. Kifulladásig kell csinálni, bennem pedig még jó pár maraton van - mondta Gesztesi Károly.

Elmondta azt is, hogy jó pár év után megint kap forgatókönyveket, és reményei szerint hamarosan egy nagy komoly filmmel is visszatér.

Gesztesi KárolyForrás: TV2

Az interjúban elhangzik, hogy a Talent Stúdió mesterkurzusán tanított feltörekvő fiatal színészpalántákat. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Bizony. Már másfél éve. A legjobb tanár díját is elnyertem, és szerénytelenség nélkül mondhatom: nagyon szeretnek a diákok. Jól kijövök a fiatalokkal, az órákon én is lemegyek gyerekbe, noha igyekszem megőrizni a tekintélyemet.

Gesztesi Károly elmondta, hogy tavaly májusban kirúgták a Hit Gyülekezet főiskolájáról, a Szent Pál Akadémiáról, ekkor teljesen maga alá került. Utoljára a főiskolán bocsátottak el, úgyhogy annyira felhúztam magam, hogy 3 hónapon keresztül megállás nélkül tanultam, végül újra jelentkeztem, és felvettek

 - mondta. Úgy érezte, nagyon jó úton halad ahhoz, hogy közelebb kerüljön Istenhez. Ezáltal magához. Megtanult hallgatni, lenyugodni, és csöndben maradni is, ami 56 évesen teljesen új, s eddig ismeretlen kapukat nyitott meg előtte - olvasható az interjúban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK