A tervek szerint a felújítás után, a 2021/22-es évadban térhet vissza az opera az Operaházba. 

A Magyar Állami Operaház felújítása a tervek szerint 2021-ben lezárul, így a 2021/22-es évadban visszatérhet az Opera Andrássy úti épületbe. Az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának közös, keddi interjújában. Almási Tóth András, a Magyar Állami Operaház művészeti igazgatója azt mondta, hogy a hivatalos ígéret szerint az Operaházat 2021 őszén vagy telén nyitják meg,  így a tervek szerint a 2021-22-es évadban már használhatják az Andrássy úti épületet, Magyarország egyik legfontosabb színházi és zenés intézményét. A felújítás ideje alatt az Operaház az Erkel Színházban működik, nemsokára pedig megnyílik az Operaház új létesítménye, az Eiffel Műhelyház. Almási Tóth András azt mondta, hogy az Operaház decemberi előadásait, a Diótörő-t, a Bohémélet-et és a Denevér-t nagy sikerrel, végig telt házzal játszották.

Erkel SzínházForrás: Facebook.com/Operahaz

A művészeti igazgató beszélt arról is, hogy míg az Opera Andrássy úti épülete a hagyományosabb daraboknak ad majd teret, az Erkel Színház népszínházi jellegéből adódóan a nagyobb nézőszámot vonzó előadásoknak, népoperáknak a játszóhelye lesz, az Eiffel-csarnokban pedig különleges, modern, kortárs alkotásokat láthat a közönség, teret adva a fiatal alkotóknak.

Csodálatos képeken az Eiffel Műhelyház - fotók

Lassan belakhatóvá és játszhatóvá válik az Eiffel Műhelyház.

A 2020-as bemutatókkal kapcsolatban Almási Tóth András elmondta, már folynak a próbái AMester és Margarita című opera-musicalnek, amelynek februárban lesz a premierje. Az Erkel Színházban egy Parsifal-bemutatót láthat a közönség húsvétkor, emellett a Don Carlos is színpadra kerül a német Frank Hilbrich rendezésében. Az Eiffel Műhelyházban többek között a Ments meg, Uram! című kortárs amerikai operát, valamint a Keresztkantátákat láthatja a közönség - közölte Almási Tóth András.