Pásztor Anna dalban is feldolgozta a tragikusan végződő zaklatási ügyet

Utazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Pásztor Anna
Vágólapra másolva!
Pásztor Anna és együttese új dalában is megjelenik az öngyilkossággal végződő zaklatási ügy. 
Vágólapra másolva!

„Na, gyere késsel, ésszel, érvvel. / Tudom, hogy erre vársz” – hangzik el az Anna and the Barbies egyik új dala, a Játék az egész első sorai között. Teljesen egyértelmű, hogy a szám szövegében megjelenő hasonló sorokkal a nagyközönség számára jó

másfél évvel ezelőtt kiderült zaklatási ügyre utalnak.

2018 nyarának végén történt, hogy a zenekar Budapest Parkos koncertjére az egyik rajongó késsel érkezett, mégpedig – korábbi levelei szerint – azért, hogy megölje az énekesnőt. Azóta pedig kiderült, hogy a férfi már régóta zaklatta Pásztor Annát és családját különböző fenyegető levelekkel.

Pásztor Anna a dalról azt mondta a Blikknek: „ezt fel kellett dolgoznom, és ezzel a dalszöveggel ezt a drámai időszakot le is zártam. A kesztyű felvételének lelkiállapotát akartam megfogalmazni, mert

Megkönnyebbülést érzek a koncerteken, amikor ezt a dalt játsszuk, és rengeteg visszajelzést kaptam. Sokan büszkék rám, hogy felemeltem a zaklatottak zászlaját. Nem vágytam ilyen babérra, de jó érzés, hogy vannak, akiknek segítettem szembenézni az életüket meggyötrő félelmükkel. Sosem hittem volna, hogy ennyi energiát kapok egy ilyen borzalmas ügy után. Így erőt adni is könnyebb.”

A férfi ellen vádat emeltek, és 2019 februárjában öngyilkos lett a cellájában. Az énekesnő azt mondta a lapnak, hogy nagyjából túl van a történteken: „már csak azt látom, hogy ki tudtam mozdulni a zaklatottak érzéstelenségéből, ami nagyon rossz állapot”.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!