Kilencórás jótékonysági koncertet rendeznek Sydneyben

NEWTON-JOHN, Olivia
2019. október 28-i kép Olivia Newton-John brit-ausztrál színész-énekesnőről a Grease (Pomádé) című zenés filmben viselt fekete bőrszerelése mellett a Julien's aukciós ház bemutatótermében, a kaliforniai Beverly Hillsben. A napokban több mint 243 ezer dollárért (71,4 millió forintért) cserélt gazdát az 1978-ban bemutatott produkcióból ismert dzseki és nadrág. A bőrszerelés mellett mintegy félezer tárgyra lehetett licitálni a Life and Career of Olivia Newton-John (Olivia Newton-John élete és pályafutása) című eseményen. A jótékonysági árverés bevételének nagy részéből egy ausztráliai rákkezelési központot támogat a 71 éves színésznő.
Vágólapra másolva!
A brit Queen együttes Adam Lamberttel és az ausztrál Guy Sebastian is fellép azon a februári jótékonysági koncerten, amelyet az Ausztráliában tomboló tűzvész kárainak enyhítésére rendeznek Sydneyben.
Vágólapra másolva!

Hatalmas koncerttel készülnek könnyűzeneni előadók az Ausztráliában tomboló tűzvész kárainak enyhítésére. A jótékonysági koncertet február 16-án tartják a sydney-i ANZ stadionban. A rendezvény házigazdája Celeste Barber ausztrál komikus lesz, aki eddig már 50,3 millió ausztrál dollárt (10,5 milliárd forintot) gyűjtött a tűzvész megfékezésére és az áldozatok megsegítésére az interneten.

A Queen Adam Lamberttel kiegészülve a jótékonysági koncert előtti estén lép fel az arénában. A banda a felszerelését a jótékonysági koncertet szervezőknek adományozza. A Fire Fight Australia (Concert for National Bushfire Relief) elnevezésű koncertet a múlt héten jelentették be, hétfőn pedig kiadták a fellépők névsorát is. Köztük lesz az amerikai Alice Cooper, a kanadai k.d. lang énekesnő-dalszerző, az ausztrál John Farnham, valamint Olivia Newton-John és Tina Arena is.

A rendezvény teljes bevételével a tűzoltókat, a vöröskeresztet és egy állatvédelmi szervezetet támogatnak.

A 70, 85 és 100 dolláros (14 500-21 000 forintos) jegyeket hétfőn kezdték árulni. A jegyvásárlók azonban többet is fizethetnek a belépőkért, ha nagyobb mértékben akarnak hozzájárulni a jótékony cél eléréséhez. A rendezvényt szervező TEG Dainty megjegyezte, hogy mivel folyamatosan kapják a felajánlásokat a művészektől, további fellépők bejelentése is várható.