A '80-as évek ismert zenekara, a Level 42 is fellép az idei Paloznaki Jazzpikniken.

A '80-as évekből jól ismert Level 42 is fellép az idei Jazzpikniken, Paloznakon. A brit együttes a jazz, a rock, a pop, a funky, illetve a soul és a blues elemeit vegyítette egyedi hangzásban. Olyan ismert dalokat adnak majd elő, mint a Lessons in Love, a Something About You, vagy az It's Over. Világszerte több mint 30 millió eladott lemezük van.

A Level 42 frontemberét, Mark Kinget több amerikai és brit zenei szaklap is a világ legjobb basszusgitárosának kiáltotta ki, a zenekart pedig éveken át a legjobb brit bandának választották meg. A zenekart 1979-ben alapították, és az eredeti felállás így nézett ki: Mark King (basszus, ének), Phil Gould (dob), Boon Gould (gitár) és Mike Lindup (billentyű) zenéltek együtt. Az első 5 évben számos kis slágert adtak ki, de a világhírt az 1985 végén kiadott albumuk hozta meg.

Megvannak a jövő évi Paloznaki Jazzpiknik első fellépői

A héten bejelentettek több fellépőt is a jövő évi Paloznaki Jazzpiknikre, amit július 30. és augusztus 1. között rendeznek meg. A hét végén bejelentették a 2020-as Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit. Az egyik headliner a popos soult játszó JP Cooper, aki tavaly a Sziget Fesztiválon is fellépett.

A World Machine végül dupla platinalemez lett. Ezt követte a Running in Family (1987) és a Staring at the Sun (1988), amelyek szintén nagy sikert hoztak. Pályájuk csúcsát 1987-es világkörüli turnéjuk jelentette, amely után a Gould testvérek kiléptek, és session zenészként folytatták tovább. Mark King is egyre többet vendégszerepelt különböző előadók lemezein, így 1993-tól 2006-ig szünetelt a Level 42.

A Level 42Forrás: Origo

Aztán 2006-ban újra összeállt a zenekar, ekkor adták ki Retroglide című stúdióalbumukat. Négy évvel később a zenekar egy különleges, Living It Up elnevezésű turnéval ünnepelte 30. születésnapját. 2013-ban adták ki Sirens című EP-jüket. 2018-ban Eternity elnevezésű turnéjukkal koronázták meg a zenekar fennállásának 40. évfordulóját.

Az idei Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának eddigi fellépői sora:

  • július 30. (csütörtök): Level 42,
  • Július 31. (péntek): JP Cooper,
  • Augusztus 1. (szombat): Caro Emerald és az MF Robots