Koncert közben halt meg az amerikai zenész

2020.01.20. 11:10

Elnézést kért a közönségtől, majd lecsukta a szemét – emlékezett róla zenésztársa, akivel közösen koncerteztek a floridai fesztiválon.

Koncertje közben halt meg a 71 éves David Olney nashville-i zenész szombaton. A 30A Songwriters Fesztiválon lépett fel Amy Rigbyvel és más zenészekkel közösen, de a harmadik szám közben szívrohama volt. Rigby egy Facebook-posztban idézte fel a tragikus szombati fellépésüket. 

A nő megírta, hogy pont mellette ült a körben, és Olney akkor halt meg, mikor a harmadik dalának közepénél járt. Megállt, elnézést kért, és lecsukta a szemét.  Rigby azt hitte, csak egy kis szünetre van szüksége, de egy másik zenész egyből szólt, hogy gyorsan  be kell avatkozni. A közönségben voltak orvosok, illetve a fesztivál által biztosított egészségügyi csapat is próbálta újraéleszteni a zenészt, de nem tudták visszahozni – írja az NME

Egyébként Olney-val a fellépés előtt rögzített egy 30 perces minikoncertet a helyi rádió. A zenész több mint 20 szólólemezt adott ki, és talán az egyik legnagyobb elismerést Deeper Well című dala kapta.

A szám felkerült Emmylou Harris 1994-es, Wrecking Ball című albumára, amiért Grammy-díjat kapott az énekesnő.

további tartalmak a rovatból