Harmincadik születésnapját ünnepli idén a Művészetek Völgye

művészetek völgye
Esti fények a Völgyben
Vágólapra másolva!
Idén rendezik meg a harmincadik Művészetek Völgyét, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját. A mostani rendezvényen a könnyűzenei koncertek mellett nagyobb hangsúlyt kapnak az irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti események, valamint új biciklis és tematikus túrák indulnak.
Vágólapra másolva!

2020. július 17. és 26. között rendezik meg a Művészetek Völgyét, és az idei fesztivál egyik különlegessége, hogy ez lesz a harmincadik a sorban. Azt már lehet tudni, hogy a könnyűzenei koncertek mellett most nagyobb hangsúlyt kapnak az irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti események, valamint új biciklis és tematikus túrák indulnak. A fesztiválon

több, szintén jubiláló együttes lép majd fel.

Többek között a tízéves Ivan and the Parazol, a tizenöt éves Erik Sumo Band és az ugyancsak tizenöt éves Irie Maffia. Fellép a húszéves Hiperkarma és az ugyancsak húszéves 30Y, valamint a 25 éves Kerekes Band. Újdonságként lesz opera előadás is a Magyar Állami Operaház közreműködésével a Szerelmi bájital-t láthatja a közönség július 17-én, fesztivál első napján. A Recirquel Társulat két alkalommal lép színpadra, és Palya Bea is énekel.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója azt mondta korábban hogy „a Művészetek Völgye nemzetközi színvonalát kiemelten fontosnak tartom, és évről évre célom azt biztosítani, fejleszteni, a fesztivál eredetiségét és helyi, emberléptékű hangulatát megőrizve. Haladunk tovább a zöld úton, és

A Művészetek Völgye az új csapat segitségével a nemzetközi piac EFFE által is elismert szereplőjévé vált és hasonlóan fontos előrelépés az idei évben a Művészetek Palotája, az Operaház és a Tavaszi fesztiválok bevonása.”

Idén meglepetésekkel készül a három legrégebbi udvar: a Muharay Udvar, a Kaláka Versudvar és a Hobo Klub is. Különféle programokkal vesz részt a fesztiválon többek között a Nemzeti Filmintézet, a Hagyományok Háza, a MANK és a Fonó. A jubileum alkalmából új életre kel egy-egy korábbi völgyprogram is.