Harmincadik születésnapját ünnepli idén a Művészetek Völgye

2020.01.21. 10:53

Idén rendezik meg a harmincadik Művészetek Völgyét, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját. A mostani rendezvényen a könnyűzenei koncertek mellett nagyobb hangsúlyt kapnak az irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti események, valamint új biciklis és tematikus túrák indulnak.

2020. július 17. és 26. között rendezik meg a Művészetek Völgyét, és az idei fesztivál egyik különlegessége, hogy ez lesz a harmincadik a sorban. Azt már lehet tudni, hogy a könnyűzenei koncertek mellett most nagyobb hangsúlyt kapnak az irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti események, valamint új biciklis és tematikus túrák indulnak. A fesztiválon több, szintén jubiláló együttes lép majd fel. Többek között a tízéves Ivan and the Parazol, a tizenöt éves Erik Sumo Band és az ugyancsak tizenöt éves Irie Maffia. Fellép a húszéves Hiperkarma és az ugyancsak húszéves 30Y, valamint a 25 éves Kerekes Band. Újdonságként lesz opera előadás is a Magyar Állami Operaház közreműködésével a Szerelmi bájital-t láthatja a közönség július 17-én, fesztivál első napján. A Recirquel Társulat két alkalommal lép színpadra, és Palya Bea is énekel.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója azt mondta korábban hogy „a Művészetek Völgye nemzetközi színvonalát kiemelten fontosnak tartom, és évről évre célom azt biztosítani, fejleszteni, a fesztivál eredetiségét és helyi, emberléptékű hangulatát megőrizve. Haladunk tovább a zöld úton, és terveink szerint a megújult kapolcsi főteret isátadhatjuk a fesztivál első napján. A Művészetek Völgye az új csapat segitségével a nemzetközi piac EFFE által is elismert szereplőjévé vált és hasonlóan fontos előrelépés az idei évben a Művészetek Palotája, az Operaház és a Tavaszi fesztiválok bevonása.”

Idén meglepetésekkel készül a három legrégebbi udvar: a Muharay Udvar, a Kaláka Versudvar és a Hobo Klub is. Különféle programokkal vesz részt a fesztiválon többek között a Nemzeti Filmintézet, a Hagyományok Háza, a MANK és a Fonó. A jubileum alkalmából új életre kel egy-egy korábbi völgyprogram is.

 

további tartalmak a rovatból