Vágólapra másolva!
2020 önkéntest várnak a szervezők Európa legnagyobb passiójátékának előadásához, 2020. április 4-ére az Arénába.
Vágólapra másolva!

Passió 2020 címmel 2020. április 4-én adják elő Európa legnagyobb passiójátékát a Papp László Budapest Sportarénában.

Az európai keresztény közösségi kultúra egyik alapköve

volt a minden településen húsvétkor előadott passiójáték. Olyannyira, hogy a mai európai színjátszás is ebből nőtte ki magát. 1945-ig szinte minden magyar templomi közösségnek önálló színjátszó társulata volt, amely előadta a passiót, azonban a rendszerváltás után csak néhány helyen éledt újjá ez a fontos hagyomány.

Forrás: Origo

A közösségek újjáépítésének alapkövei lehetnek az egy-egy település lakosságát megmozgató közösségi színjátékok, történelmi felvonulások, passiójátékok. 2020-ban ezek között lehet kiemelkedő a budapesti Papp László Sportarénában

2020 önkéntes részvételével előadott Passió 2020,

ami Európa legnagyobb passiójátékává válhat. Az Aréna küzdőtere színpadtérré alakul, ahol Jézus életének utolsó napjait, óráit 2020 jelmezes közreműködő segítségével adják elő egy 70 perces passiójátékban.

A passiójáték a ferences szerzetesek passiójátszási hagyományára épül, amely megteremtette például a legendás Csíksomlyói Passiót is. Ezek a passiójátékok mindig a kor emberének tekintetén keresztül látják a 2000 évvel ezelőtti történetet.

A Passió 2020 hőse Jézus mellett egy mai huszonéves, pályakezdő fiatalember, aki saját kételyein, útkeresésén keresztül szemléli Jézus szenvedéstörténetét, és jut el általa saját útjának megtalálásához. A történetet egyébként az elmúlt két évben Pasaréten már bemutatták. Fontos tudni, hogy

az önkéntesek toborzásánál sincs kritérium,

mindenkit szeretettel várnak, aki szívesen részt venne a produkcióban. A szervezők örömmel fogadják, ha a jelentkező férfiak szakáll növesztését is vállalják. Szereplőket várnak római katonáknak, római előkelőknek, jeruzsálemi asszonyoknak, férfiaknak, ifjaknak. Minden szereplőre három jelmezes próba vár és 2 előadás április 4-én, virágvasárnap előtti szombaton, 15:00 és 19:00 órakor a Papp László Budapest Sportarénában.