Az Aerosmith dobosa nem léphet fel az együttessel a Grammy-gálán

Aerosmith, koncert
RJ - Rio de Janeiro - 09/21/2017 - Rock in Rio 2017, 4 Day - Aerosmith band's performance on the World stage during the fourth day of performances at the Rock in Rio music festival, in the Parque Olimpico in Rio de Janeiro. Photo: Luciano Belford / AGIF
Vágólapra másolva!
Bírósági döntés született arról, hogy Wayne Kramer, az idén 50 éves Aerosmith dobosa nem léphet színpadra zenekarával a most hétvégi Grammy-gálán Los Angelesben.
Vágólapra másolva!

Az idén 50 éves Aerosmith dobosa végül nem léphet fel a hétvégén az együttessel a Grammy-díjkiosztón. Erről pedig bírósági döntés született, így Wayne Kramer kimarad a díjátadóból és az emlékezetesnek ígérkező fellépésből. A messachusettsi fellebbviteli bíróság vezetője, Marc Gildea szerdán utasította vissza Kramer kérelmét, így

a dobos nem játszhat zenekarával Los Angelesben.

Sem pénteken, amikor az Aerosmith a MusiCares humanitárius díjat fogja megkapni, sem pedig a vasárnapi Grammy-gálán, amelyen az együttes a Run DMC-vel közösen lép színpadra. Helyén egy másik, beugró zenész szerepel.

Az Aerosmith egyik, 2018-as koncertje New Yorkban Forrás: AFP/2018 Getty Images/Michael Loccisano

Wayne Kramer azért perelte be az Aerosmith másik négy tagját, mert azok úgy látták, a dobos nincsen elég jó állapotban ahhoz, hogy velük zenélhessen. A történet előzménye, hogy Kramernek

tavaly volt egy komoly bokasérülése,

ami után fél évig nem játszott az együttessel. A csapat tavaly novemberi és decemberi las Vegas-i koncertjeire már visszatért volna, de a zenésztársai úgy látták, a kiesett gyakorlási idő miatt nem számolhatnak vele. A 69 éves dobost nemrég egy kínos újrameghallgatásra is kötelezték, de ez sem vitte előre a dolgokat.

„Nem volt olyan érzelmi és fizikai állapotban, hogy képes lett volna a kellő színvonalon teljesíteni a fellépéseken. Hiányoltuk őt, és többször bátorítottuk is a visszatérésre, de ő maga sem érezte késznek magát erre” – írta közleményben Steven Tyler énekes, Joe Perry és Bradley Whitford, valamint Tom Hamilton basszusgitáros.

Az új Puskás Aréna Magyarországra hozza az Aerosmitht

A rekordokat döntő, Las Vegas-i Deuces Are Wild fellépéssorozatuk után, 2020 júliusában Budapesten koncertezik az Aerosmith. A vadonatúj budapesti stadion, a Puskás Aréna lesz 26 év után az első magyar Aerosmith-koncert helyszíne. A lassan 50 éves amerikai együttes 2020. július 24-én koncertezik Budapesten.

A világhírű amerikai hard rock zenekar idén lesz ötvenéves, és jubileumi turnéja során Magyarországra is visszatér huszonhat év után: az új Puskás Arénában fognak fellépni július 24-én. Az Aerosmith a rockzene történetének egyik élő legendája: világszerte több mint 150 millió albumot adtak el, a Rock and Roll Hall of Fame tagjai már, négy Grammyt is kaptak.