Súlyos szabálytalanságokat részletezett a tévében a kirúgott elnök

Deborah Dugan
NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 20: Recording Academy president and CEO Deborah Dugan Speaks at the 62nd Grammy Awards Nominations at CBS Broadcast Center on November 20, 2019 in New York City. (Photo by John Lamparski/WireImage)
Vágólapra másolva!
A Grammy-jelölések körüli "súlyos" szabálytalanságokról beszélt csütörtök reggel egy amerikai televíziós műsorában Deborah Dugan, az amerikai lemezakadémia felfüggesztett elnöke, aki először szólalt meg azóta, hogy a múlt héten "adminisztratív szabadságra" küldték, miután az akadémia szerint felmerült a gyanú, hogy nem végezte megfelelően vezetői feladatait.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön már a tévében szerepelt Deborah Dugan, akit múlt héten rúgtak ki a Grammy-díjakat odaítélő amerikai lemezakadémia (National Academy of Recording Arts and Sciences) éléről. A nő először szólalt meg nyilvánosan azóta, hogy a múlt héten elbocsátották. A héten már beperelte a lemezakadémiát, egy 44 oldalas keresetet mellékelve, és most nyilvánosan is részletezte a vádjait. Elsősorban a Grammy-jelölések körüli súlyos szabálytalanságokról beszélt:

Külön kiemelt egy 2019-es esetet, amikor – állítása szerint – egy meg nem nevezett előadó és képviselői a tagjai voltak annak a jelölőbizottságnak, amely az év dalára esélyes előadókról döntött. A végeredmény az lett, hogy a művész,

aki eredetileg majdhogynem sereghajtó volt a jelölésre esélyesek rangsorában,

felkerült a szűkített listára. Dugan nem árulta el, hogy kiről van szó, de hangsúlyozta, hogy a művészek a jelenleginél jobb rendszert érdemelnek. Egyébként azt is elmondta, hogy a történtektől függetlenül meg fogja nézni a vasárnapi díjátadó gálát. Azt mondta, „nagyon keményen dolgoztam ezen a show-n és szeretem a művészeket, akik színpadra lépnek”.

Perel a Grammy-díjakat odaítélő akadémia kirúgott elnöke

Pert indított az amerikai lemezakadémia ellen volt elnöke, Deborah Dugan, mert szerinte jogtalaul rúgták ki. Azt állítja, azért távolították el, mert szexuális zaklatásokat és a Grammy-jelölések körüli szabálytalanságokat tárt fel. Deborah Dugant a múlt héten távolították el a Grammyt is odaítélő amerikai lemezakadémia (National Academy of Recording Arts and Sciences) éléről.

Az interjúkat követően az akadémia védelmébe vette szavazási eljárását. Emellett közölte, hogy két független vizsgálatot indított Dugan állításainak, valamint a felfüggesztett elnök elleni vádak kivizsgálására. Dugant, a lemezakadémia első női elnökét a múlt héten távolították el posztjáról, mert az akadémia szerint felmerült a gyanú, hogy nem megfelelően végezte vezetői feladatait. Dugan

visszautasította a vádakat, amelyek szerint durván bánt egy-egy alkalmazottjával szemben.

A munkaügyi bírósághoz beterjesztett keresete szerint Dugant három héttel azután küldték adminisztratív szabadságra, hogy a szervezet és a vezetés ellen felmerült vádakról tájékoztatta a lemezakadémia munkaügyi igazgatóját. A keresetben továbbá Dugan azt állítja, hogy ő maga is szexuális zaklatás áldozata volt.